54 yaşındaki Norveçli bir gemi sahibi, hizmet dışı bırakılan mavna taşıyıcı gemi Eide Carrier'ın ''Beaching'' sistemiyle (kasıtlı olarak karaya oturtma) sökülmesi için Pakistan'a yollanma girişimindeki rolünden dolayı altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

Savcılar, kurtarma firması Eide Marine Services'in sahibi Georg Eide'yi Norveç'in kirlilik yasasını ihlal etmekle suçladı. Suçlamalara göre Eide, 2017 yılında Eide Carrier'ı hurdaya çıkarmak için Norveç'ten Pakistan'a ihraç etme girişiminde bulundu. Bölge mahkemesi Georg Eide'yi, gemiyi söküm için pakistana gönderme girişimindeki rolü nedeniyle altı ay hapis cezasına çarptırdı.

Çevre sivil toplum kuruluşu Bellona'nın sözcüsü Sigurd Enge; "Bu, Asya'daki sahillere karaya oturtularak sökülmesi için gemi ihraç etmenin cezalandırıldığı ilk ve emsal olacak bir karar. denizhaber.com Artık gemileri oraya göndermek sadece 'talihsizlik' değil aynı zamanda yasak ve cezalandırılabilir. Bu kararı almamızın zamanı çoktan gelmişti.'' ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim