Arkas,Trabzon Lojistiğine Destek Verecek

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas, Arkas Lojistik ile Trabzon’un uluslararası bağlantılarını güçlendireceklerini belirtti.

Diane Arkas, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. Beraberinde Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman ile Arkas heyetini kabul eden Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un Türkiye’nin kuzeyinde uluslararası lojistik merkez olduğunu vurguladı. Bu sektörde çalışan firmaların faaliyetlerini bölgede artırmasından memnunluk duyduklarını kaydeden Hacısalihoğlu yeni nesil lojistik uygulamalarının iş dünyasının uluslararası pazarlara kavuşturduğunu ifade etti.

Trabzon’un bu bölgede tarihten beri gelen uluslararası bir lojistik merkez konumu olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu Arkas lojistik şirketinin Trabzon’da yapılanmasının bölge ekonomisini daha da cazip hale kavuşturacağını vurguladı. Görüşmede Diana Arkas ise Arkas Lojistik olarak deniz, hava, kara, demiryolu kombine taşımaları yaptıklarını, açık yük ve proje taşımaları, forwarding ve depo hizmetleri sunacaklarını ifade etti.

Trabzon’daki şirketlere bilgilendirme ziyaretlerinde bulunacaklarını kaydeden Diana Arkas “Arkas Holding çatısı altında faaliyet gösteren Arkas Lojistik, 1989 yılında kuruldu. Çeyrek asırdan fazladır lojistik sektöründe var olan Türkiye’de İzmir, İstanbul, Bursa, Mersin, Ankara, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon, Denizli, İskenderun ve Antalya’daki ofislerinde 898 çalışanı ile hizmet üretiyor. Trabzon ofisimizi açarak lojistik gücümüzü buradaki şirketlerin büyümesine ve uluslararası bağlantılarının kolaylaştırılmasına çalışacağız. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu lojistik planlamalarına destek olmak arzusundayız.” dedi.

Arkas Lojistik yurt dışında Arlogic markası ile Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Çin ve Yunanistan’da faaliyet gösteren ofislerinde 80 kişi ile hizmet verdiğini dile getirdi. Ziyarete, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas, Arkas Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Onur Göçmez, Kuzey Türkiye Müdürü Sinem Ünlütürk Duman, Forwarding Hizmetleri Kuzey Türkiye Müdürü Sinem Ünlütürk Duman ile Karadeniz Bölge Müdürü Selçuk Okan Kartal katıldı.

Editör: TE Bilişim