Arkas Line ile Yang Ming’in yaptıkları işbirliği kapsamında başlattıkları Turkey Israel  Express (TIX) servisi ile Arkas Line’ın Akdeniz’de uğrak yapmadığı konteyner ana  limanı kalmadı. 

Akdeniz, Karadeniz ve Batı Afrika ülkeleri arasında 28 hatta  kendi gemileriyle servis veren Arkas Line sunduğu düzenli  hatların yanında müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine bağlı  olarak, ortaklığı olan dünyaca önemli armatörlerle servislerini  geliştiriyor. Bu kapsamda Turkey Israel Express (TIX)  servisinde Yang Ming ile işbirliği yapmaya başlayan Arkas  Line, 1 Ocak itibariyle Ashdod limanına haftalık düzenli  taşıma hizmeti vermeye başladı.

Arkas Line ve Yang Ming’in işlettikleri birer gemi ile haftalık  verdikleri servis Port Said Doğu/Batı - İstanbul (Haydarpaşa) -  İstanbul (Marport) - Gebze (Evyap) - Gemlik - İzmir -  Ashdod - Port Said Doğu/Batı rotasını izliyor. İsrail’in diğer bütün büyük ticari ortaklarından yaptığı ithalat  yüzde 2 ila yüzde 48 arasında değişen oranlarda azalırken,  Türkiye’den yaptığı ithalat 2013 yılının ilk yarısında, geçen  yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artarak 1.17 milyar dolar  olarak gerçekleşti. Ayrıca 2012 yılında Türkiye limanlarından  İsrail’in Ashdod limanına yaklaşık 52.000 TEU yük taşındı. 

 

Editör: TE Bilişim