Arkas Denizcilik, Denizcilik Kariyer Günleri Kapsamında YDÜ Denizcilik Fakültesi’nde

YDÜ Denizcilik Fakültesi’nin geleneksel kariyer günlerinin geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bölümünde ARKAS Denizcilik Şirketi konuk edildi. Türk denizciliğinin önde gelen ve özellikle konteyner taşımacılığının lider şirketlerinden ARKAS Shipping and Transport A.S. adına İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Kaptan Ferit Gökdeniz ve Arkas Denizcilik Kaptan Utku Seven YDÜ Denizcilik Fakültesi’ne geldi.
 
YDÜ Denizcilik Fakültesi mezunu olarak ilk defa bir şirket adına fakültemize görevli olarak gelen Kaptan Utku Seven bir ilk niteliğindedir.

Yakındoğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan’ı Doç. Dr. Mustafa ALTUNÇ, Dekan Yardımcısı Uzakyol Kaptan’ı Hilmi ŞAHLI, Güverte Bölüm Başkanı Uzakyol Kaptanı Uğur TEMEN, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Başmühendis Kemal ÖZGÜÇ Öğretim Görevlileri Başmühendis Mahmut CEMMEDO,Uzakyol Kaptanı Timur BOŞNAK , Uzakyol Kaptanı Mehmet Emin DEBEŞ , Güner Buğrahan, Dr.Gülsün Bektaş, Gülden A.Boz ve öğrenciler kariyer gününde hazır bulundular.

Denizcilik Fakültesi Dekanı Doç Dr. Mustafa ALTUNÇ konuşmasında, değerli kaptanları, Arkas Denizcilik Şirketi gibi önemli bir şirketin temsilcileri olarak görmekten duyduğu memnumiyeti dile getirdi. Utku SEVEN’in 2007 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden mezun olduğunu, bundan dolayı gurur duyduğunu da belirtti.
 
Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde olmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek okul yönetimine teşekkürlerini sunan Kaptan Ferit GÖKDENİZ ise, şirketlerinin tanıtımını bir sunumla gerçekleştirdi.

Filolarında 29 adet konteyner gemisi 5 adet yakıt gemisi olduğunu anlatan Gökdeniz Kaptan 31 geminin Türk bayraklı, 2 geminin Malta, 1 geminin ise Marshall bayraklı olduğunu ifade etti.

Arkas Denizcilik ile ilgili bilgi de veren Gökdeniz, Arkas Denizciliğin stajyer öğrenci alma politikasına değindi.

Stajyer öğrenci alırken kesinlikle okul ayrımı yapmadıklarını, başvuru yapan tüm öğrencilerin staj taleplerini makul ölçüde karşılayabileceklerini belirtti.

Gökdeniz , Arkas Denizciliğin 2010 yılında stajyer öğrencilerin şikayetleri doğrultusunda uyguladıkları kurallardan bahsetti. Kurallar içeriğinde, stajyer öğrencilerin tam anlamıyla iş pratiğine yönelik olarak çalışmalarını sağlama, gemi içerisindeki çeşitli düzensizliklerin önlenmesinin amaçlandığını belirtti.

Ayrıca katılım gösteren genç makine ve güverte zabiti öğrencilere kariyer planlamaları ve ARKAS Denizciliğin sağladığı sosyal ve maddi imkanlarla ilgili bilgiler verildi.

Kaptan Utku SEVEN ise Yakın Doğu Üniversitesi’ne tekrar geldiği için mutlu olduğunu, 2007 yılında YDÜ Denizcilik Fakültesi’nden mezun olduğunu ve, 2009’dan beri ise ARKAS Denizcilik Şirekti’nde çalıştığını belirterek, yeni mezun olacak öğrencilere, kendilerini geliştirmeleri gerektiğini anlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitim kadrosu’nun çok kaliteli olduğu, bunun değerlendirilmesi gerektiğini ayrıca vurgulayan Kaptan Seven daha sonra Öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Günün sonunda Arkas Denizcilik Şirketi’nde var olan YDÜ Denizcilik Fakülteli zabitanlara ilaveten yeni zabitan yetiştirilebilmesi için stajyer öğrenciler alınması da gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim