ARKAS TURGUT KIRAN DYO’NA KONUK OLDU

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda bu yıl 2.si düzenlenen Kariyer Günlerinin 6 Aralık 2012 günü saat 15.00’te başlayan oturumunun konuğu Arkas Holding bünyesinde bulunan Arkas Denizcilik oldu. Arkas Denizcilik adına oturuma İnsan Kaynakları Müdürü Alaattin KURT, İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Recai BAYRAMOĞLU ve Kaptan Seda TURHAN katıldı.

Konuşmasına Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda olmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek ve davet edildikleri için okul yönetimine teşekkür ederek başlayan Alaattin Kurt şirket hakkında bilgi vermek amacıyla bir video izletti. Daha sonra şirketlerinde yapılan anket değerlendirme ve istatistik raporlarıyla ilgili de bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasında 26’sı Türk bayraklı olmak üzere 34 konteyner gemisinden oluşan geniş bir filoya sahip olan Arkas Holding’in; acentecilik, armatörlük, liman işletmeciliği, lojistik gibi hizmetlerin yanında kruvaziyer turizmi ve uçak hizmetleri olmak üzere yeni sektörlere açıldığını belirtti. Şirketlerinde 850’si denizde çalışan personel olmak üzere toplam 7000 civarı çalışanı olan büyük firma olduklarını, gemilerinin Akdeniz, Karadeniz ağırlıklı olmak üzere Uzakdoğu ve Batı Afrika sularında sefer yaptığını ifade etti. Kaptan KURT, birçok öğrencinin firmalarında staj yapmak istemesinden dolayı stajyer politikasından ve bu konudaki beklentilerini anlattı, bu bağlamda özellikle stajyerlikten yetişmiş zabitlerin olmasını istediklerinden bahsetti. Stajyer eğitim prosedürü üzerinde duran Alaattin KURT, stajyerlerin şirketler tarafından ucuz iş gücü olarak görülmemesi gerektiğinin önemini vurguladı.

Şirketin önümüzdeki yıllardaki hedeflerinden bahseden KURT, 2700 TEU luk yeni gemileri filolarına katacaklarını ifade etti.

Alaattin KURT’un ardından söz alan Kaptan Seda TURHAN stajyerlikten beri Arkas’ta çalıştığını, gemide stajyerlikten beri karşılaştığı problemler ile deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak özellikle bayan zabit adaylarına çeşitli tavsiyelerde bulundu. Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Sıcak bir ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim