Arkas Denizcilik, Trabzon Limanı’ndan dünyaya ulaşıyor 

Karadeniz Bölgesi’nde ofisleriyle faaliyet gösteren Arkas Denizcilik, sunduğu taşımacılık hizmetleri ile bölgedeki ihracatçıların dünya pazarlarına ulaşmasını sağlıyor.

Arkas Denizcilik Trabzon ve Samsun’da bulunan ofisleriyle Karadeniz’de faaliyet gösteriyor. Özellikle Trabzon’daki ofisi bölge madenlerinin dünyaya ihraç edilmesi için önemli bir hizmet sağlıyor. 2006 yılından bu yana Trabzon Limanı’ndan Türk bayraklı M/V MSC Şebnem gemisi başta olmak üzere MSC gemileri kullanılarak bugüne kadar 30.500 TEU’luk ihracat yükü taşındı.

Trabzon limanından Çin’e maden taşıyor

Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars ve Bayburt’tan çıkarılan krom madeni ile Rize, Giresun ve Artvin illerinden çıkarılan bakır, kurşun ve çinko madenleri Trabzon Limanı üzerinden ağırlıklı olarak Çin’e taşınıyor.

Arkas Trabzon ofisi bu tür yüklerde ihracatçının ihtiyaçlarını optimum şekilde karşılıyor. Buradan gerçekleşen maden sevkiyatlarında firmalara depolama hizmeti vererek maden ocaklarında oluşabilecek birikmeleri de ortadan kaldırıyor. Ön taşıma ve mermer yüklemelerinde lashing hizmetleri ile ihracatçıya lojistik alanında komple çözümler de üretiyor.

Dökme yük gemi operasyonlarını konteyner ile birleştirip tonajlı maden yüklemesi yapmayı planlayan ihracat müşterilerinin Trabzon Limanı’na kadar olan taşımalarını karayoluna göre daha az maliyetli olan denizyolu ile gerçekleştiriyor. Ayrıca Rusya ve Ukrayna menşeili buğday, mısır, nohut ve ayçiçeği gibi ürünlerin dökme gemiler ile limana getirilmesi, depolanması ve konteynerlere yüklenerek dünyanın çeşitli limanlarına gönderilmesi operasyonunu da gerçekleştiriyor.

Kabotaj taşımaları devam ediyor

Mart ayında İstanbul’dan Trabzon’a yapılmaya başlanılan kabotaj taşımaları ise devam ediyor.

Türk bayraklı gemilerle gerçekleşen bu taşımalarda İstanbul’un herhangi bir bölgesinde üretilen ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’ya gidecek ürünler önce Ambarlı Limanı’na, buradan da gemi ile Trabzon’a getiriliyor. Tahliye edilen mallar Arkas Ulaştırma’nın TIR’ları ile iç bölgelere güvenle ve hızla taşınıyor.

 

 

Editör: TE Bilişim