Arkas Sailing Team Akdeniz’in en önemli yarışında Türkiye’yi temsil edecek

 Arkas Spor Kulübü’nün takımı olan ve tamamı profesyonel Türk yelkencilerden oluşan Arkas Sailing Team, Malta Kraliyet Yat Kulübü’nün ev sahipliğini yaptığı, Akdeniz’in en önemli off-shore yelken yarışı olan Rolex Middle Sea Race’te Türkiye’yi temsil edecek.

Arkas Sailing Team bu yarışla, Türkiye’deki başarılarını uluslararası sulara taşımayı ve iyi bir dereceyle dönmeyi hedefliyor. 17 Ekim’de start alacak yarışa 22 ülkeden toplam 115 tekne ve 1000’nin üzerinde sporcu katılıyor. 600 deniz mili uzunluğundaki zorlu offshore yarışı Rolex Middle Sea Race için bir senedir hazırlanan Arkas Sailing Team; 17 Ekim Cumartesi günü start alacak yarış için Malta’ya gitti.

Malta Kraliyet Yat Kulübü tarafından organize edilen ve bu yıl 36. kez gerçekleşen Rolex Middle Sea Race, gördüğü uluslararası ilgi ve yüksek katılımcı sayısı ile yelken yarış camiasında Akdeniz’in en önemli yarışlardan biri olarak biliniyor. Malta’da start alacak, Sicilya adasının etrafında dolaşıp yine Malta’da bitecek 600 millik bu yarışa katılan Arkas Sailing Team; 14 Ekim’de katılımcılara lokal suyu tanımaları için yapılan, sırasıyla Malta, Gozo, Comino or Fifla’dan oluşan 4 bölümlük kıyı yarışına da katıldı.

17 Ekim’de Malta’nın olağanüstü limanı olan Grand’dan başlayacak olan ana yarış ise 24 Ekim tarihinde tamamlanacak. 2011 yapımı, 12,15 metre boyundaki KER 40 teknesiyle yarışa katılan Arkas Sailing Team, 22 ülkeden 115 teknenin katıldığı yarışta Serhat Altay, Tolga Yağlı, Martin Watts, Onur Tok, Tuğrul Elbirler Yiğit Çula, Serkan Yapan, Sergen Birincioğlu, Altuğ Şenermen ve Tuğrul Elbirler’den oluşan kadrosuyla Türkiye’yi temsil edecek.

ARKAS SAILING TEAM HAKKINDA: Altug Şenermen, Fikret Oral, Sergen Birincioğlu, Serhat Altay, Serkan Yapan, Tayfun Erey, Tolga Yağlı, Tuğrul Elbirler, Onur Tok, Yiğit Çula, Yiğitcan Gülle’den oluşan takımın en önemli özelliklerinden birisi, ekip üyelerinin profesyonel yelkenci olması. Arkas Sailing Team, Kendi teknesi ile 2010 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği; 2011 yılında BAYK Kış Trofesi ikinciliği, Deniz Kuvvetleri Kupası üçüncülüğü, Uluslararası Marmaris Yarış Haftasında ikinciliği; 2012 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği, Çakabey Kupası birinciliği ve Deniz Kuvvetleri kupası ikinciliğinin yanı sıra 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Arkas BAYK CUP şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca Arkas Sailing Team 2014’te BAYK The Marmara Kış Trofesi’nde daha sonra da TAYK(Türkiye Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası’nda birinci oldu.

2015 yılında ise CFM BAYK 2015 Kış Trofesi, Turkcell sponsorluğunda düzenlenen BosphorusCup ve Ağustos ayında gerçekleşen Arkas -Milta Marina Cup’ta birinci oldu.

Editör: TE Bilişim