Arkas Petrol, filosuna yeni inşa çift cidarlı bir tanker daha ekledi
 
Akdeniz ve Karadeniz limanları başta olmak üzere dünya limanlarında gemilere yakıt ikmali hizmeti sunan Arkas Petrol filosuna eklediği yeni çift cidarlı tanker ile kapasitesini 4 bin 590 dedveyt tona çıkardı.

Marmara Bölgesi’nde tedarikçi (physical supplier) olarak hizmet veren Arkas Petrol, “Ulucak” isimli tanker ile filosunu genişletiyor. Ekim ayında teslim alınan ve Türkiye’de yakıt ikmali amacıyla kullanılan ilk yeni inşa çift cidarlı tanker olan M/T Urla 1 gibi, Ulucak da aynı anda hem fuel oil hem motorin ikmali yapabiliyor.

“Ulucak” tankerini Marmara Bölgesi’nde servis vermek üzere kullanacak olan Arkas Petrol, filosunun genişlemesine paralel olarak İzmir ve İskenderun Bölgesinde hizmet vermeyi planlıyor. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan Arkas Petrol, daha verimli operasyon sunabilmek için, 2010 yılında da yönetmeliklere (MARPOL) uygun şekilde çift cidarlı tankerlerle filosunu güçlendirmeye devam etmeyi hedefliyor.

Çift Cidar Zorunlu

MARPOL 73/78 Sözleşmesi’nin değiştirilmiş olan 13/F Kuralında tanımlandığı şekliyle, petrol tankerleri çift cidar veya eşdeğer tasarım şartlarını yerine getirmek zorunda. Türkiye’de bu kapsamda 3.11.2008 tarihinde Denizcilik Müsteşarlığı tarafından petrol tankerlerinin çift cidar veya eşdeğer tasarım şartlarının uygulama esasları ve kabotajda çalışan petrol tankeri operasyonlarının emniyetli yürütülmesi hakkında yönetmelik yayınlandı ve 1.01.2010 tarihinde uygulamaya girdi.

 

Editör: TE Bilişim