Arkas Petrol Marmara Ereğlisi’ndeki ikinci terminalde operasyona başladı

Arkas Petrol, Kocaeli’de kullandığı Solventaş terminaline ek olarak Marmara’nın diğer ucundaki Ereğli’de ikinci bir terminalden hizmet vermeye başladı. Marmara’nın iki farklı tarafında yer alan terminaller sayesinde yakıt ikmali operasyonunda hız ve ürün çeşitliliği sağlıyor.

Yüksek standartta ürün yelpazesi ve rekabetçi fiyatlarla müşterilerine hizmet vermeyi hedefleyen Arkas Petrol, rafineri modernizasyonlarının fuel oil tedariğinde ve kalitesinde olası etkilerini bertaraf etmek amacıyla stratejik bir karar alarak ikinci hizmet noktasını Marmara Ereğlisi’nde devreye soktu. Terminalin İstanbul’a yakın olması ve denizcilik faaliyetlerinin ağırlıklı olarak bu bölgeye kayacak olması bu kararın alınmasında etkili oldu. Halihazırda Kocaeli’de terminal operasyonu devam eden Arkas Petrol, Marmara’nın iki farklı noktasındaki terminal operasyonları sayesinde pazar lideri konumunu pekiştirirken diğer tedarikcilere de kargo tedariği konusunda avantajlar sunmayı hedefliyor. Marmara Ereğlisi’ndeki terminalin konumu itibariyle Tekirdağ limanlarına, bölgedeki akaryakıt terminallerine cok yakın olması, ihtiyaçlara cok kısa sürede cevap verebilmeyi sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük fuel oil satıcısı

Arkas Petrol müşterilerine sadece Türkiye’de değil, tüm dünya limanlarında ve rekabetçi fiyatlarla yuksek kalite yağ ve yakıt ikmali yapıyor. Filosunda kendine ait beş Türk bayraklı yakıt ikmal tankeri olan Arkas Petrol, EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurulu) tarafından yayınlanan rapora göre Türkiye’de en büyük fuel oil satıcısı ve yurtdışından en çok fuel oil alan şirket konumunda.

Editör: TE Bilişim