Arkas Line, Mersin’den Rusya’ya haftada iki servis sunuyor  

Arkas Line, Kasım ayı itibari ile Mersin’den Rusya’ya olan seferini Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada iki kez yapacak. Hizmet narenciye ihracatçılarına önemli avantaj sağlıyor.

Arkas Line, yaş sebze-meyve ihracatçılarının kaliteli, hızlı, ekonomik ve güvenli denizyolu taşımalarına artan talebini karşılamak için sunduğu servisleri geliştirmeye devam ediyor. Bu amaçla Mersin’den Rusya’ya yapılan sefer sayısı ikiye çıkarılarak, Mersin’deki narenciye üreticileri ve ihracatçılarının Rusya’ya gönderilerinde bekleme süresi kısaltılacak.

Ürünler reefer konteynerlerle istenilen sıcaklık ve nem oranında, hızlı bir şekilde taşınıyor ve böylelikle bozulma riski ortadan kalkıyor.

Transit süresi beş gün olan servis Marport-Gemlik-Aliağa-Magosa-Mersin-Gemlik- Novorossiysk rotasını izliyor. Serviste kullanılan iki adet 1139 TEU kapasiteli gemilerin her birinde 232 reefer plug (reefer konteyner için priz) bulunuyor. Gemilerin rotasına Aralık ayında Antalya limanının da eklenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Türkiye’nin toplam meyve-sebze ihracatının yüzde 40’ı Rusya’ya yapılıyor. Rusya’ya yapılan yıllık 2 milyon 700 bin tonluk ihracatın bir milyon 700 bin tonunu narenciye oluşturuyor.

Ülkemiz açısından önemli bir pazar olan Rusya’ya, ürünlerin soğuk zincir bozulmadan ulaşmasında, Arkas Line’ın reefer konteynerle taşıma hizmeti etkin bir katkı sağlıyor.


 
 

Editör: TE Bilişim