Personel Müdür Yardımcısı A. Recai Bayramoğlu, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) 1998 mezunu Personel Müdür Yardımcısı Ferit Gökdeniz, Arkas Denizcilikte bayan kaptan olan İTÜDF (YDO) 2005 mezunu Seda Turhan, İTÜDF (YDO) 2005 mezunu Başmühendis Yusuf Kutay Turhan ve yine İTÜDF 2002 mezunlarından 2. Kpt Tuğsan Haloğlu katılımlarıyla gerçekleşen konferansa Arkas kısa tanıtım filmi ile başlandı.

Stajyer anketi karşılaştırmasına özen gösterilerek açıklama getiren Bayramoğlu, bu anketin şirketin stajyer politikasına olan katkısından övgüyle bahsetti. Yeni Arkas Stajyer Politikası’nın stajyerleri kazanma adına ciddi sonuçlar vereceğinden emin bir şekilde konuştu. Stajyerlerin iş gücü değil, eğitilmesi gereken kesim olduğunu vurgulayan Personel Müdür Yardımcısı A. Recai Bayramoğlu, staj süresince yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Stajyer politikasındaki değişim özellikle İTÜDF öğrencilerini tekrar kazanmaya yönelik yapıldığı vurgulandı.

Bayramoğlu’nun stajyer maaşları ve kıdem tazminatları hakkında bilgi vermesinin ardından konferans süresince en fazla etki yapan açıklamayı şu sözlerle yaptı: “Tüm İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) öğrencilerinin uzun staj başvuruları geri çevrilmeyecektir.”

Stajyer görüşlerine ve beklentilerine yer verilen konuşmanın devamında, en çok dikkat çeken konulara açıklık getirildi. Özellikle 2011 yılının ilk yarısında tüm gemilere internetin sağlanacağı belirtildi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin şirketteki yerinin çok özel olduğunu, okula yatırım yapılması için kendilerine istekte bulunulduğunda seve seve Arkas’ın okulun yanında olacağı söylendi.

Konferansın ardından sohbete kokteylde devam edildi. Açık sözlülükle başlayan konferans samimi ortamda sona erdi.

İTÜ DF Kariyer Günleri 10 Aralık 2010 tarihine kadar devam etmektedir. 4 Aralık 2010 tarihli konuk SNR HOLDING olacaktır.

 

 

Editör: TE Bilişim