Arkas, Alman heyeti ağırladı

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Başbakanı Erwin Sellering ve beraberindeki heyet Türkiye’de temaslarda bulundu. Heyet, Arkas Holding’in İzmir’deki merkezini ziyaret etti.

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Başbakanı Erwin Sellering Arkas Holding’in İzmir’deki merkez binasında Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas tarafından karşılandı. Arkas Holding’in Almanlarla birçok alanda işbirlikleri bulunuyor. Arkas’ın deniz ticaret filosundaki 27 konteyner gemisinden 20’si Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki Peene-Werft ve Stralsund tersanelerinde inşaa edildi.

Acentelik ve lojistik alanında da DB Schenker, Hapag-Lloyd, STILL gibi sektörlerinin önde gelen Alman firmaları ile ortaklığı bulunan Arkas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Almanlarla çalışmaktan her zaman memnunum, iş yapma felsefemiz uyuşuyor. Disiplin, çalışkanlık gibi temel konularda uyum sağlıyoruz. 20-25 yıldır süren ortaklıklarımız var” şeklinde konuştu.

Türkiye’de şahit olduğu dinamizmden çok etkilendiğini dile getiren Erwin Sellering, bir Doğu Almanya eyaleti olan Mecklenburg- Vorpommern’in de çok yol kat ettiğini soyledi. Başbakan Sellering, “Burada sağlık, lojistik, yenilenebilir enerji gibi konularda temaslarımız oluyor. 1964 yılından bu yana bizimle ticari ilişkisi bulunan Arkas Holding’i ziyaret etmekten çok memnun oldum. Yeni ticari ilişkilerin geliştirilmesini umuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim