Yalova'da geçen cuma günü denize açılan iki amatör balıkçının kayığına, Topçular-Eskihisar seferini yapan feribot çarpmış, parçalanan kayıktan denize düşen balıkçılara yaklaşık yarım saat sonra bir balıkçı teknesi tarafından ulaşılabilmişti.

60 yaşındaki Mehmet Eker hayatını kaybederken, kazadan sağ kurtarılmayı başaran 70 yaşındaki Hasan Basri Güneşlioğlu o anları anlattı. Yıllardır aynı noktada avlandıklarını söyleyen Güneşlioğlu "Sabah erken saatlerde balığa çıktık. 3 saat boyunca aynı bölgede hiç kıpırdamadık. Feribotlar 150 metre yanımızdan geçip gidiyordu. Avlanma bitti artık ayrılmak üzere motoru çalıştırdık. O an arkamı döndüm, koskoca gemi. Burun buruna geldim. Doğru üstüme geliyordu. Kaçamadım bile" diyerek, yaşadığı korku dolu dakikaları anlattı.

Can Simidini Tutamadım

Zaman zaman gözleri dolan Güneşlioğlu, "Bize can simidi atıyorlardı. Ancak çok uzağa düşüyordu. Feribot bize yaklaşamıyordu. Bu sırada bizi gören bir balıkçı teknesi yardıma geldi. Yarım saat sonra bizi sudan çıkardılar. Şanslıydım, ölebilirdim" dedi.

Editör: TE Bilişim