ARHAVİ MYO ÖĞRENCİLERİ HOPAPORT’TA

ARHAVİ MYO Dış Ticaret Topluluğu öğrencileri tarafından Hopaport’a teknik gezi düzenlendi.

Doğu Karadeniz’in son yıllarda hızla yıldızı parlayan limanları arasına giren Hopaport, kendi bünyesinde yaptığı yatırımlar ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekler ile Ülkemizde sektörünün ilgi gören limanları arasında gösterilmeye başlandı.

Sektör bağlantılı etkinliklerde de boy gösteren Hopaport bu defa da öğrencilerin ilgi odağı oldu. Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi MYO, Dış Ticaret Topluluğu öğrencileri mesleki gelişimlerine ve araştırma-inceleme çalışmalarına yönelik Öğretim Görevlileri Prof. Dr. İsmail Tamer Toklu ve Metin Özkul ile birlikte HopaportT’a teknik gezi düzenlediler. Hopaport Teknik personeli tarafından oldukça sıcak bir ortamda karşılanan Öğretim görevlileri ve öğrencilere liman sahası gezdirilerek, yapılan operasyonlar hakkında bilgi verildi.

Hopaport’un bölgenin en önemli kurumsal yapıya sahip şirketlerin başında geldiği, tüm departmanlarda birbirini tamamlayan uyumlu bir çalışma ortamında zamandan en rantbl şekilde yararlandırıldığını, Hopaport’ta tüm departmanları ile birlikte 2015 yılı başından itibaren liman otomasyon sistemi kurulduğu, kendi bünyelerinde tecrübeli danışman firmalardan sürekli eğitimler alındığını, liman sahasındaki tüm operasyonlarda işçi sağlığı ve iş güvenliğine azami hassasiyet gösterildiği anlatıldı. Öğrencilerin sorularına da liman sahasında cevap veren teknik personel “Liman yöneticiliği ve deniz taşımacılığının her geçen gün ülkemiz açısından öneminin arttığına” dikkat çektiler.

GENEL MÜDÜR ÖZER ÖĞRENCİLERİMİZE HER FIRSAT VE KONUDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ DEDİ.

AÇÜ, Arhavi MYO öğretim görevlileri Prof. Dr. İsmail Tamer Toklu ve Metin Özkul daha sonra HopaportGenel Müdürü Meriç Burçin Özer’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Genel Müdür Özer ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hoş geldiniz” dedi. Prof. Dr. İsmail Tamer Toklu ziyaretlerinin asıl amacının öğrencilerinin mesleki gelişimlerine ve araştırma-inceleme çalışmalarına yönelik tecrübe kazanmalarını amaçladığını ifade ederek “Hopaport gerçekten önemli avantajlara sahip bir liman. Bölgede bilgi birikimine sahip kalifiye çalışan sayısı sektör bağlantılı çok az. Böylesine ziyaretler öğrencilerimizin ufkunu açıcı önemli bir role sahip. Teknik personelin ve tarafınızın verdiği bilgiler bizler için önemli idi. Kendi bünyemizde bunların değerlendirmesini yapacağız. Öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

HopaportGenel Müdürü Meriç Burçin Özer’de daha önceki yıllarda Arhavi Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret bölümü öğrencileri ile söyleşiler yaptığını, kendisinin de Hopa MYO Liman yöneticiliği bölümünde gönüllü dersler verdiğini, öğrencileri Limanlarında görmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Bizler karşılıklı diyaloglarımızı her daim sürdürelim isterim. Biz her alanda öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin hayata bakışlarında ve gelecekte kendilerine meslek seçmelerinde bu tür teknik gezilerin önemli faydalarının olduğunu ve olacağını biliyorum. Limanlar son yıllarda ülke gündemini sıkça olumlu yönde meşgul etmeye başladı. Profesyonel kadrolarla yönetilen limanların başarısı ülkemiz adına da önemli artılar sağlamaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde deniz taşımacılığının önemi son yıllarda gözle görülür derecede artmıştır. Hopa limanı da bu kapsamda uzak doğu ülkelerinden gelen büyük tonajlı proje kargo gemilerine sık sık ev sahipliği yapıyor. Geçen yıl tek parça yükü 260 ton olan yükleri elleçledik ve gemiden gemiye proje kargo yükleri aktarmayı başardık. Biz sorumluluğumuzu biliyoruz ve bunu da öğrencilerimize sürekli olarak paylaşmak isteriz. Gelecek eğitim-öğretim döneminde de öğrencilerimizi limanımızda daha sık görmek isteriz. Tekrar ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Teknik gezi saha da çekilen fotoğraflar ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim