Aracı; ‘Liman değil iskele’

İzmit’te yapılması gündemde olan limanla alakalı konuşan Koruma Şirketler Grubu’nun sahibi Vefa İbrahim Aracı, “Bölgeye liman değil iskele yapılacak” dedi.

 Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, İzmit’e yapılması planlanan limanla ilgili konuştu. Aracı,“20 günden beri Kocaeli’de bazı basın organlarında şahsın, ailem şirketim hakkında bir yalan kampanyası başlatıldı. 61 yıldır bu bölgede nakliyatçılık faaliyetiyle başladık ve ülkenin her yerine yayıldık. Yaptığımız işlerde her zaman sorumluluk bilinci taşıdık. İzmit Belediye Başkanı ve iki muhtarla görüştüm. Baştan aşağı yalan konuşuyorlar benimle hiç alakası olmayan mülkü benim olmayan şeylerle ilgili iftira atıyorlar Biz öyle tehlikeli işler yapıyorsak eğer iskelemiz zaten var. Allah aşkına ne alakası var. O toplantıya katılan İzmit Belediye başkanının bu şehrin sokaklarını benim kadar bilmesi mümkün değil” dedi

Körfez’e liman değil iskele yapacaklarını ifade eden Aracı, “Mevcut iki iskele yerine yine aynı yerde tek bir iskele yapılacak. Yeni bir liman yapımı söz konusu değil. Ne şimdi ne de sonra olmayacak. Yeni depo alanları ya da tanklar yapılmayacak. Tır parkı yapılmayacak. Tesisin üretim kapasitesinde planlanan bir artış yok, denize ya da çevreye zarar verilmeyecek. Bölge halkına herhangi bir rahatsızlık verilmeyecek. Oysa bu yalanları söyleyenler konuyu saptırıp Cumhuriyet Mahallesi Sahili arazilerini şahsımın aldığı yalanını utanmazca yazıyorlar, söylüyorlar. Bizim saklayacak, korkacak, hesabını veremeyecek hiçbir şeyimiz yok. Tüm süreç olması gerektiği gibi açık ve şeffaf bir şekilde yürütülüyor. Tapu kayıtları ortadadır ve çok basit bir şekilde öğrenilebilir” dedi.
 

Editör: TE Bilişim