PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ MENTORSHIP PROJESİ HEDEFLERİNE ULAŞTI

Piri Reis Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan “Gemi İnşa Sanayi Ar-Ge ve İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Merkezi ve Sertifikasyon Programı” projesi akademik faaliyetleri 17 Haziran günü Piri Reis Üniversitesinde gerçekleştirilecek “Ar-Ge ve İnovasyonda Klas Kuruluşlarının Rolü’’ konulu çalıştay ve proje kapanış toplantısı ile tamamlanmış olacaktır.Piri Reis Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek, üniversite sanayi işbirliğinin ön planda olduğu çalıştayda, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen MentorSHIP (Gemi İnşa Sanayi Ar-Ge ve İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Mentorluk ve Sertifika Programı) Projesinin kapanış oturumu yapılacak ve ayrıca Ar-Ge ve İnovasyon Sertifika Eğitimi katılımcılarının sertifikaları yapılacak törenle verilecektir.

SEFT, DELTA, STM, SU MARİNE, TAKA, ÇİNDEMİR , SANMAR, ÇELİKTRANS, TÜRKTER, ARTI, OKYANUS ANAHTAR, AYSU, SEDEF, İSTANBUL, CEMRE, SANMAR, RMK, SELAH gibi tanınmış Tersane ve Dizayn ofislerinin yer aldığı sertifika programı eğitimleri ve bu kapsamda yapılan ders, çalıştay ve seminerler ile sektörde Ar-Ge ve inovasyon konusunda önemli bir farkındalık yaratıldığı, sektör oyuncusu tersane ve tasarım ofislerinin ArGe, Yaratıcılık ve İnovasyon kapasitelerinin arttırılması yönünde önemli adımlar atılmış olduğu belirtildi. Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluş amacının arge ve inovasyon anlamında sektörüne hizmet vermek olduğunu belirten Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Taner Albayrak tarafından projenin planlandığı şekilde devam ettiği, öngörülen tüm hedeflerine ulaştığı ve proje çerçevesinde gemi inşa sektörü temsilcilerine verilen mentorluk hizmetlerinin proje süresi sonunda da devam edeceği ifade edildi.

Projenin Sektör Danışmanı Sena Nomak ise bu çalıştayda ele alınan ana temanın; 2005-2008 yılları arasında gerçek potansiyelini gösteren Gemi İnşa sektörünün eski parlak günlerine dönebilmesi maksadıyla, Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin arttırılmasında Klas Kuruluşlarının rol ve önemi üzerinde olacağı ve konuşmacıların buna göre özenle seçilmiş olduğunu vurguladı. Sayın Erkan Dereli Başkanlığında yapılacak klas kuruluşu oturumunda Türk Loydu, ABS, DNV-GL, Class NK ve RINA temsilcileri tarafından konuya ilişkin sunum ve tartışmalar gerçekleştirilecektir.

Ar-Ge ve İnovasyonda Klas Kuruluşlarının Rolü Çalıştay

17 Haziran 2015

09:00 - 09:30 Kayıt 09:30 - 09:40 Açılış Konuşması Prof. Dr. Oral Erdoğan Rektör

09:40 - 10:40 MentorShip Proje Oturumu Yrd. Doç. Dr. Taner Albayrak Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nurhan Kahyaoğlu Mentor Süleyman Savaş Mentor N. Murat Avcı Eğitmen Canan İzer Firma Temsilcisi Şaban Koça Firma Temsilcisi

10:40 - 11:00 Kahve Arası Sena Nomak Proje Danışmanı

11:00 - 12:30 Klas Kuruluşu Oturumu Erkan Dereli (Oturum Bşk.) Denizcilik Fed. Yön. Kur. Bşk. Mehtap Karahallı Özdemir Türk Loydu Seyfettin Tatlı ABS Günay Sürenkök DNV GL Hasan Tahsin Acar NK Volkan Çelik RINA

12:30 - 12:45 Kapanış Konuşması Furkan Coşkun İstanbul Kalkınma Ajansı

12:45 - 13:00 Katılımcılara sertifikaların sunulması / Toplu fotoğraf çekimi

13:00 - 14:00 Öğle Yemeği

 

Editör: TE Bilişim