APL Vanda'dan denize düşen 55 konteynerin kaybı doğrulandı

Avustralya'nın Daily Cargo News gazetesine göre Singapur bayraklı 17.300 TEU APL Vanda, bu ayın başlarında Singapur'dan Süveyş'e giderken gemiden 55 konteyner kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olayda yaralanan olmadı; CMA CGM olayı doğrulayan bir bildiri yayınladı.

'3 Temmuz'da APL Vanda, gemi Singapur'dan Süveyş'e giderken, Aden Körfezi'ne girmeden hemen önce ağır hava koşullarıyla karşı karşıya kalırken, tek bir körfezden yaklaşık 55 konteynerin denize düştüğünü bildirdi. Açıklamada, herhangi bir yaralanma bildirilmediği ve tüm mürettebatın güvende olduğu belirtildi.

'Gemi, güvenli bir şekilde yolculuğuna devam etmeden önce güvertedeki bazı hasarlı konteynerleri temizlemek için Cibuti'de durdu.'

AIS izleme verilerine göre gemi Cibuti Limanı'ndaki Doraleh Konteyner Terminali'ne yanaştı. Gemi, CMA CGM'nin Fransız Asya Hattı 3'ünde (FAL3) bulunuyor.

Güzergahına devam etseydi, geminin bir sonraki limanı Süveyş Kanalı'nı geçtikten sonra Tanger Med olacaktı. Rota daha sonra Rotterdam, Southampton, Antwerp, Le Havre, Tanger Med, Jeddah ve Qingdao'yu arar. Westbound, rota Singapur'a varmadan önce Ningbo, Şanghay ve Yantian'ı arar.

APL Vanda 2013 yılında inşa edilmiş olup, 397 metre uzunluğunda (LOA) ve 51 metre genişliğindedir.

Editör: CAHİT İSTİKBAL