Antarktika'da keşif yapacak

Dünyanın ilk hibrit elektrikle çalışan keşif gemisi MS Roald Amundsen, Antarktika'daki Brabant Adası'ndaki Chiriguano Körfezi'ni keşif için seçildi.

Hurtigruten İcra Kurulu Başkanı Daniel Skjeldam, "Rotar Amundsen'i isimlendirmek için Antarktika'dan daha iyi bir yer düşünemedik" yorumunu yaparak, geminin gemi endüstrisinde yeni bir dönemin simgesi olduğunu ekledi.

MS Roald Amundsen, Norveçli seyir operatörü Hurtigruten tarafından sipariş edilen 15.000 tonluk üç hibrit motorlu gemiden biri.

530 yolcu ağırlayan gemiler, özel olarak tasarlanmış, buzla güçlendirilmiş gövdeleriyle Kuzey Kutbu'nun aşırı zor şartları için özel olarak üretildi.

Yeşil teknolojiyle donatılmış MS Roald Amundsen, düşük emisyonlu motorlarını desteklemek için büyük pil paketleri kullanarak CO2 emisyonlarını yüzde 20'den daha fazla azaltır.

MS Roald Amundsen, bu yaz, batarya gücüne yelken açan ilk yolcu gemisi olarak tarihe geçti ve Northwest Passage'ı geçen ilk hibrit elektrikle çalışan gemi oldu.

2019-20 Antarktika sezonunu tamamladıktan sonra, 2020 yaz sezonunu Alaska'da geçirecek.

İkinci hibrit elektrikle çalışan sefer gemisi MS Fridtjof Nansen'in, 2020'de filoya katılması beklenirken,  henüz adlandırılmamış üçüncü geminin 2021'de teslim edilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilişim