DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, yeni turizm öncesi Demre ve Üçağız’da günübirlik tur tekne işletmecilerini ziyaret etti.

Erol, ilk ziyaretini Demre Çayağzı’ndaki SS. 68 No’lu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi’ne yaptı. Erol, burada Kooperatif Başkanı Ahmet Çetin, Başkan Yardımcısı Hayrettin Özkan ile Kooperatif üyeleriyle görüştü.

Demre’deki günübirlik yat işletmecilerinin Antalya’daki tüm yat işletmecilerine örnek olduğunu belirten Erol, ‘’Demre de günübirlik tekne işletmecilerinin dayanışması, birlik ve beraberliği Antalya ve Alanya’daki işletmecilere de örnek olmalı. Demre Kooperatifi çok güzel bir uygulama ile tekne sahiplerinin kazançlarını koruyor ve adil dağıtımını sağlıyor’’ dedi.

Deniz turizminin tanıtımı için Antalya Tanıtım A.Ş bünyesinde de faaliyette bulunduklarını anlatan Erol, Antalya’da denizciliğin bölünmesini arzulamadıklarını kaydetti.

ÜÇAĞIZ’DA DA DENETİM SIKINTISI

DTO Başkanı Erol, daha sonra Üçağız Köyü’nde günübirlik tur tekne sahipleriyle buluştu. Ekonomik, bürokratik ve denetim sıkıntısı içinde bulunduklarını anlatan günübirlik tur tekne işletmecileri en büyük sıkıntının ise Sahil Güvenlik denetimleri olduğunu anlattı.

Sahil Güvenlik denetimlerinin turistlerin yoğun olarak bulunduğu seyir sırasında yapıldığını, bunun tur süresini kısalttığını, turistlerin denetimler sırasında korktuğunu söylediler.

DTO Başkanı Ahmet Erol da, 26 Mart 2013 tarihinde Antalya’da yapılan ‘’Bilgilendirme Toplantısı’’nda Sahil Güvenlik denetimlerinin tur başlamadan önce yapılması yönünde görüş birliğine varıldığını bildirdi.

Erol, sözlerine şöyle devam etti.

‘’Sıkıntılarınızı direkt olarak DTO’ya bildiriniz. Biz bunların takipçisi olacağız. Günübirlik ve charter tekneleri için büyük maliyetler oluşturacak mali mesuliyet sigorta uygulamasına müdahale ettik ve geçici olarak ertelendi. Sezon başlamadan önce 300 gros ton üzeri ve 12 yolcudan fazla kapasiteli teknelere getirilen sigorta sorunu vardı. Bu uygulamaya geçseydi tekne sahipleri çok büyük mali yükümlülük altına girecekti. DTO’nun gayretleriyle bu uygulama geçici olarak durduruldu. Yeni tarife yayınlanıncaya kadar mevcut tarife uygulanacak.

Denetimler sırasında günübirlik tur teknelerinde yolcu isim listesi verilmeyecek sadece çocuk ve yolcu ile mürettebat sayısı bildirilmesi yeterli olacak.’’

Editör: TE Bilişim