Denizciler sorunlarını tartıştı   
 
Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürü Caner Arseven, yeni turizm sezonunda, denizlerde yolcu taşıyan yatçılara can emniyetine yönelik hiçbir konuda taviz gösterilmeyeceğini bildirdi.

Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürü Caner Arseven başkanlığında, Antalya ve ilçelerinde deniz ve Manavgat Irmağı'nda turist taşıyan yat kooperatif başkanlarının bir araya geldiği toplantıda, turizm sezonu öncesi sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı, yasal değişiklikler hakkında bilgi verildi.

Kooperatif başkanlarına, yapılan denetimlerde can emniyetine yönelik hiçbir konuda taviz gösterilmeyeceğini kaydeden Arseven, şöyle konuştu:

''Can güvenliği konusundaki eksikliklerin hiç bir mazereti olamaz. Gemi adamı ehliyetleri çok sıkı denetlenecek. Çevre cezaları oldukça yüksek. Yat sahipleri ve kooperatif yöneticileri bu konuda çok duyarlı olmalılar. Bölgemizdeki tüm yat kooperatif başkanları ve üyeleri ile turist taşıyan yatçıların denize ve denizciliğimize sevdalarından eminiz. Gerek denizde can ve mal güvenliği ve gerekse deniz çevresinin korunması gibi hususlarda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.''

Mavi Yolculuk Kooperatif Başkanı Süleyman Korucu da, denizlerde disiplin ve denetimlerin çok sık yapılması gerektiğini söyledi. Demre Deniz Motorlu Taşıt Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin de, Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürlüğü'nün yasalardan doğan yaptırım gücünü, gerek liman başkanlıkları ve gerekse kooperatifler ile sivil toplum kuruluşlarına hissettirmesinin önemli olduğunu vurguladı. Çetin, şöyle konuştu:

''Biz de üyelerimizi ve turist taşıyan yatçıları uyarabileceğiz. Gerekli tedbirleri almaya yöneltebileceğiz. Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürlüğü'nün daha önce yaptığı sıkı denetimlere yatçılar bir süre tepki göstermişlerdi. Denetimler sonucunda ciddi masraflar yaparak teknelerimizde can ve mal emniyetine yönelik eksiklikler giderilmişti. Bu denetimler sayesinde yatçılar kurumsallaştı. Eğer denetimler sıkı yapılmasaydı kötü sonuçlar doğabilirdi.''

Manavgat Tekne İmalatçıları Kooperatifi Ramazan Taş da, yatlarda ve turist taşıyan teknelerde yapılan sıkı denetimlerden dolayı memnun olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim