Antalya Limanı gemi trafiğine kapatıldı

ANTALYA’da şiddetli rüzgar nedeniyle Port Akdeniz Antalya Limanı, geçici olarak gemi trafiğine kapatıldı. Bu nedenle limana yanaşamayan  252 metre uzunluğunda ve 650 personeli bulunan 2 bin yolcu kapasiteli “Aida Diva” yolcu gemisi’Aida Diva’ adlı kruvaziyer gemisinin yolcuları filikalarla kıyıya taşındı.

Antalya Limanı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, kruvaziyer gemisi Aida Diva’nın büyük olması ve şiddetli rüzgar nedeniyle limana girişinde sorun yaşandığını, son durak olarak kullanıldığı için havayoluyla ülkelerine dönmesi gereken turistlerin bot ve römorkorlarla açığa demir atmış gemiden limana taşındığını söyledi.

Saat 04.30 sıralarında gelen ’Aida Diva’, Antalya Liman Başkanlığı’ndan deniz sahasının geçici olarak trafiğe kapatıldığına yönelik bilgi gelmesi üzerine limana giriş yapamadı. Port Akdeniz’e ait römorkorlarla yolcu bavulları taşınırken, yolcular da Aida’nın kendi botlarıyla kıyıya taşındı. Gemide toplam 2 bin yolcunun bulunduğu ve tamamının sorunsuz şekilde kıyıya taşındığı açıklandı. ’Aida Diva’, öğleden sonra ise 2 bin 150 yolcuyla kentten ayrılacak.

Editör: TE Bilişim