Anneler gününde deniz kaplumbağası al!

BURSA- WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından düzenlenen kampanya kapsamında deniz kaplumbağası evlat edinerek, ''Anneler Günü''nde annelere en anlamlı hediyenin verilebileceği bildirildi.

WWF-Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek, bu ''Anneler Günü''nde anneler için bir deniz kaplumbağası evlat edinerek, en anlamlı hediyenin verilmesini öneriyor. Evlat edindikten sonra annelere, ''Canım annem, duydum ki bu deniz kaplumbağasının da senin kadar harika bir anneye ihtiyacı varmış. Onu senin adına evlat edindim. Artık o da benim gibi varlığınla yarattığın güvenli sularda yüzecek'' yazılı mesajı içeren, bir deniz kaplumbağası görseliyle süslenmiş bir sertifika gönderilebiliyor.

Her 10 TL'lik bağışla bir yavru evlat edinilirken, her 50 TL'lik bağışla bir anne deniz kaplumbağası korunabiliyor. Basılı sertifika almak isteyenler, gönderi için kargo ve basım masrafı olarak 5 TL ödüyor. Kampanyadan elde edilen gelir, her yıl Türkiye'nin Akdeniz kıyılarına yumurtalarını bırakmaya gelen nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının korunması için WWF-Türkiye'nin Akyatan ve Çıralı bölgelerinde sürdürdüğü çalışmalara aktarılacağı belirtildi.(aa)

Editör: TE Bilişim