Ege Denizi'nde Suriyelileri taşıyan botun alabora olması

 

Salih Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, dün, Çeşme Arslanburnu mevkisinden Yunan adalarına geçmek için denize açılanların bulunduğu botun olumsuz hava koşulları nedeniyle battığı anımsatıldı.

Üç sahil güvenlik botu ve helikopterle 42 kişinin kurtarıldığı ve bir kişinin cesedine ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, kurtarılanların ifadeleri doğrultusunda 2 kişinin kayıp olduğunun saptandığı ve bu doğrultuda arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Anne ve bebeğinin hayata tutunma görüntüleri

Salih Güvenlik Komutanlığınca basına servis edilen operasyon görüntülerinde, denizde şambrel içerisindeki anne ve bebeğinin yaşam mücadelesi görülüyor. Anne ve bebeğinin yardımına Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı helikopterindeki arama kurtarma görevlileri yetişiyor. Dalgıç yardımıyla özel aparatla helikoptere alınan anne ve bebeği battaniyeye sarılıyor. Bebeğe, helikopter personeli tarafından da ilgi gösteriliyor. 

Olay

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyelileri taşıyan botun battığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatmıştı. Operasyonda, 42 kişi kurtarılırken, bir kişinin cesedine ulaşılmış, 2 kişinin de kayıp olduğu belirlenmişti.

Editör: TE Bilişim