Ankara’ya deniz uçağına çevreci tepkisi

Ankara Kuş Gözlem Topluluğu tarafından Mogan Gölü’ne deniz uçağı seferlerinin yapılacağının açıklanması nedeniyle başlatılan imza kampanyasında bine yakın imzaya ulaşıldı.

Seabird Havayolları’nın Ankara-İstanbul deniz uçağı projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan izin bekliyor. Proje gerçekleşirse, Mogan Gölü’nden Haliç’e 1 saat 15 dakikalık yolculuktan sonra ulaşılacak.

Kampanya kapsamında imzalar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’ne ulaştırılacak.

İmza metninde, “Bizler Ankara Kuş Gözlem Topluluğu ve doğa severler olarak Mogan Gölü’ne uçak inip kalkmasının nelere mal olabileceğinin farkındayız. Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Mogan Gölü, 53 familyadan 227 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Dikkuyruk Ördek dahil olmak üzere nesli tüm dünyada tehlike altındaki 5 kuş türünü barındırıyor” ifadesi kullanıldı.

Mogan Gölü’ne deniz uçağı seferlerinin yapılacağına ilişkin açıklamalar üzerine harekete geçen Ankara Kuş Gözlem Topluluğu, seferlerin Mogan Gölü’ne zarar vereceğini belirterek bir imza kampanyası düzenledi.

Kampanya kapsamında toplanan imzalar Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’ne gönderilecek.

Editör: TE Bilişim