Adriyatik Denizinde dün gece meydana gelen trajik kazada 2 kişi kurtarıldı, 5  kişi ise halen kayıp.  Durres-Bari arasında düzenli seferler yapan Ankara Feribotu; Rusya'nın Karadeniz Limanı Novorossiysk'ten yüklediği buğdayı Karadağ'ın Montenegro Limanına götürmekte olan ve bir Türk ramatöre ait olan Malta Bayraklı Reina-1 adlı gemi ile çarpıştı.

Kazadan çok kısa bir süre sonra batan Reina-1 gemisinden sadece 2 kişi sağ olarak kurtulabildi. Gemide toplam 10 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Baş tarafında hasar oluştuğu anlaşılan Ankara Feribotu kurtarma yardım çalışmalarına katkıda bulunmak için bölgede bekletiliyor.

Kayıp mürettebatı arama çalışmalarına ise havadan ve denizden devam ediliyordu. Ancak son aldığımız bilgiye göre Saat 12:12 itibariyle arama çalışmaları durduruldu.

Arama çalışmalarında deniz üzerinde hiç bir bulguya rastlanamadığı bildirildi.

Arama çalışmalarına sabah 06:00 itibariyle 2 helikopterin de katılmasıyla devam ediliyordu.

Ankara Feribotuna yola devam izni verildi

Kaza bölgesinde bulunan Ankara Feribotuna öğlen saatlerinde saat 12:26 itibariyle İtalya'nın Bari Limanı'na gitmesi için yola devam izni verildiği öğrenildi.

Soruşturma devam ediyor

Adriyatikte dün gece Ankara Feribotu ile çarpışarak batan Reina-1 Gemisinin 2. kaptanı Ahmet Soytürk, kazayı şöyle anlattı:

 "Rusya'dan gelip Karadağ'a gitmekteydik, sabah saat 07:00'de limana varacaktık. Ama gemi battı, herşey saat 01:00 sıralarında oldu. Geminin batması 2 dakika sürdü. Başka hayatta kalan görmedim. Sadece bir başka mürettebattan birini gördüğümü hatırlıyorum" Ahmet Seçik kaza anını hatırlamaya çalıştığını söyledi.

Ahmet Kaptan; "Ankara Feribotu gemimize çarptı. Bizim gemimiz küçük bir gemiydi; çarpışma olunca alarm sirenlerini açtım. Gemi bir an durdu sonra kısa sürede battı. Geminin içerisinde arkadaşlarımdan 5'ini gördüm. Gemi batarken dışarıya basınçlı hava çıktı. Her şey bir anda oldu, dilerim arkadaşlarım kurtulur. Geminin dışında 3-4 kişi olması lazım, onları bulsunlar" dedi.

Doktorlar: 2 kazazedenin durumu iyi

Durres hastanesi doktorları kazazedelerin psikolojik şoka girdiğini ancak genel durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Kazazedeler 38 yaşındaki Kaptan Ahmet Bau ve 54 yaşındaki 2. Kaptan Ahmet Seçik durumları tam iyileşene kadar hastanede gözetim altında tutulacak.

M/F Ankara Şirket Avukatının açıklaması

"Ankara" gemisinin bağlı bulunduğuDeniz Line şirketi avukatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Müvekkilimizin donatanı bulunduğu Ankara adlı yolcu gemisi 20.11.2011 tarihinde 189 yolcu ve 21 kamyon, 6 trailer, 2 minibüs, bir otobüs ve 30 otomobil ile birlikte Arnavutluk Durres limanından İtalya Bari Limanına ulaşmak üzere seyre başladıktan yaklaşık 2 saat sonra Reina-1 adlı gemi ile çatışmıştır. Olayı takiben karşı geminin mürettebatından iki kişi gemimiz tarafından kurtarılmış olup, halen kayıp personeli arama çalışmaları devam etmektedir. Bu sırada maalesef 3 personelin cansız bedenleri bulunmuş olup, geriye kalan 5 personelden henüz haber alınmamıştır" denildi.

 

Editör: TE Bilişim