ANKARA - Ankara’da düzenlenen 6’nci Uluslararası Çin’den Adriyatik’e Sosyal Bilimler Kongresinde HOPAPORT sunumu gerçekleştirildi. İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) tarafından her yıl değişik ülke ve adreslerde gerçekleştirilen kongrenin bu yılki adresi Ankara oldu. Ankara Alba Hotel toplantı salonlarında gerçekleştirilen ve 3 gün süren kongreye ülkemizin ve yurtdışı üniversitelerden çok sayıda konusunda uzman akademisyenin değişik konularda sunumlarını gerçekleştirmesi kongreye ayrı bir özellik kattı 

Kongre, kongre başkanı Prof. Dr. Mustafa Talas’ın açılış konuşması ile başladı. Talas konuşmasında şunları söyledi: “Değerli kongre katılımcılarımız, beşincisini 20-25 Eylül 2017 tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlediğimiz Uluslararası Çin’den Adriyatik’e Sosyal Bilimler Kongremizin altıncısını sizlerin katılımı ile başkentimizde düzenlemiş olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Kongremize başvurusu yapılan 391 çalışmayı bilim kurulu üyelerimiz titizlikle inceleyerek, içerisinde sizlerin de değerli çalışmalarının olduğu 315 seçkin eseri kabul etmişlerdir. Kongremizin hepimizin istifade edebileceği bir bilim şöleni şeklinde geçmesi için tüm kurullarımız yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürmüştür.  Kongre sonrası yayın sürecinde sizlerin hizmetinizde olmaktan kıvanç duyacağız.  Çok değerli çalışmalarınızla kongremize katılımınızdan dolayı hepinize yürekten teşekkür eder, Saygılar sunarım”. 

Kongreye Liman ve Lojistik dalında HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Artvin Çoruh Üniversitesi Hopa MYO Öğretim Üyesi Veysel Tatar’ın birlikte hazırladığı ve Veysel Tatar tarafından sunumu gerçekleştirilen “Türkiye’nin Uluslararası Lojistik Merkezi Hopa Limanı ve Hopa Serbest Bölge Projesi konulu bildiri ilgi gördü. 

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Murat Atan’ın yaptığı HOPAPORT’un konumu, Stratejik önemi, üstlendiği ve hayata geçirdiği Projeler ve geleceğe yönelik yatırım programlarını içeren sunumun 2’nci bölümünde yine HOPAPORT içinde kurulması projelendirilen Serbest Bölge Projesinin Ülkemize, bölgemize ve Artvin’e artılar” katılımcılara anlatıldı. 

Öğretim Görevlisi Veysel Tatar sunum sonrası soru cevap kısmında projeler hakkında katılımcılara ayrı ayrı cevaplar verdi. 

Kongrede oturum başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Akif Özer’in yaptığı, HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Artvin Çoruh Üniversitesi Hopa MYO Öğretim Üyesi Veysel Tatar’ın birlikte hazırladığı ve Veysel Tatar tarafından sunumu gerçekleştirilen “Ergonominin İşçi verimliliği, İş sağlığı ve güvenliği üzerindeki etkileri” konulu bildiriyi sundu.  

Her iki sunum sonrası da İKSAD tarafından kongreye katılım ve sunumları ile katkı sundukları için Tatar ve Özer’e Teşekkür belgeleri verildi. 

İKSAD tarafından kongrenin 7.’sinin11-14 Ekim tarihlerinde Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenleneceği açıklandı. 

Editör: TE Bilişim