AMWER Ödülleri sahiplerini buldu

2008-2010 yılları arasında AMVER sistemine katılarak denizde hayat kurtarma çalışmalarına katkıda bulunan Türk gemilerine törenle ABD Sahil Güvenlik Teşkilatının  "Mavi Flama" ödülleri takdim edildi. 

ABD İstanbul Başkosolosluğu rezidansında düzenlenen ödül törenine ödül verilecek firmalar dışında denizcilik sektöründen seçkin davetliler katıldı. 

Törende bir konuşma yapan ABD İstanbul Başkonsolosu Scott F. Kilner, ABD Sahil Güvenlik Teşkilatının organize ettiği bu ödül ile  deniz güvenlik uygulamalarına katılan, yardım çağrılarına cevap veren ve yardıma hazır bekleyen denizcilik yöneticilerine ve denizcilere takdirlerini sunmak istediklerini belirtti. 

Kilner, şunları söyledi:

"AMWER, denizde sıkıntılı durumlarda hayat kurtarmak ve başkalarına yardım etmek demektir. 2010 Yılında AMVER'e kayıtlı gemiler, 267 hayat kurtarırken birçok tehlikedeki gemiye de yardımda bulunmuşlardır. Bu kahramanların azim, bağlılık ve cesaretlerini alkışlamak için buradayız. Ancak AMWER, hayat kurtarmaktan çok daha fazla anlam ifade eder. Aynı zamanda hazır bulunmak demektir. Yazar John Milton'un söylediği gibi, 'Yardım için hazır buluınan da yardım etmektedir.' BUGÜN, 22.000 'den fazla gemi, AMVER'e kayıtlıdır. 140 değişik ülkeye ait bu gemiler, dünya denizlerinde bir koruma kalkanı oluşturmaktadırlar. Siyasi ideoloji, dinsel tercih ve milliyetlerinden bağımsız bir denizciler ağı,hiç bir yardım çağrısının cevapsız kalmamasını sağlamaktadır."

2010 yılının AMVER için rekorlarla dolu bir yıl olduğuna değinen Kilner, 6425 geminin koordinatlarını en az 128 gün boyunca AMVER veritabanına kaydettirerek denizcilik emniyetine katkıda bulunduklarını kaydetti.

Başkonsolos Kilner, şöyle devam etti:

"Bugün ödül alacak olan bay ve bayanlar 2008, 2009 ve 2010 yıllarında AMVER sistemine katkıda bulunmuş olan gemilerin firmalarının temsilcileri ve mürettebatlarıdır. Bu ödüller  programın başarısının hayati bir parçası olan gemi mürettebatı, yönetimi ve sahiplerinin katkılarına olan takdirlerimizi ifade etmektedir"

Başkonsolos, on yıldan uzun süre önce geleneksel denizcilik iletişim sistemi olan mors kodunun kullanımının sona erdiğini hatırlatarak, son on yılda teknolojideki gelişimin inanılmaz boyutlara geldiğini anımsattı ve şunları söyledi:

"Mors Kodundan Küresel Denizcilik Tehlike ve Emniyet Sistemi'ne, telefonların kullanımına ve e-mail gönderimine, teknolojik gelişmeler; bir geminin bir başka geminin SOS çağrısına cevap vermesi için gerekli süreyi kısaltmıştır. AMWER; iphone uygulamaları gibi gelişmiş son teknoılojileri kullanarak iyi niyet programını yaygınlaştırmaya devam etmektedir."

Daha sonra AMWER ödülleri Başkonsolos  Scott F. Kilner ve Başkonsoılosluk yetkilisi İbrahim Öztürk tarafından kazananlara verildi.

Davette ödül alan firmalar şunlar:

Genel Denizcilik Nakliyati AS (Geden Lines), Orhan Karademir, Mehmet Bülent Ergin, & Ali Tuğrul Tokgöz- "Geden, Mavi Flama ödülünü ilk yıl olarak 2008 yılında 4 gemiyle yaptığı katılım, 2009 yılında 1 gemiyle yaptığı katılım ve 2010 yılında 2 gemiyle yaptığı katılım nedeniyle aldı)

ER Denizcilik Sanayi Nakliyat ve Ticaret AS, Cihan Ergenc & Engin Ergenc- "Bugune kadar 12 AMVER Ödülü alan Er Denizcilik 2008 yılında bir gemiyle 2010 yılında bir gemiyle programa katılım sağladı)

Dunya Denizcilik ve Ticaret AS, Tuncay Saygiver & Baris Ziya Kaya & Gurol Zorer- "Dünya Denicilik AMVER programına ilk olarak 2010 yılında 3 gemiyle katılım sağladı)

Odin Ship Management AS, Ceylan Coban & Huseyin Sener- "Odin Denizcilik mavi flama ödülünü 2009 yılında 1 gemiyle AMVER programına katılmasıyla aldı)

Horizon Gemi Isletmeciligi Sanayi ve Ticaret AS, Fatih Caliskan & Ali Ahmet Taymez. "13 yıldır AMVER programına katkı veren Horizon Denizcilik ödülü 2009 yılında 1 gemiyle programa katılmasıyla aldı. "

International Shipping Group & Trading Ltd, Iosif Timchenko & Alexander Timchenko & Maxim Timchenko- "AMVER programına katılımının ikinci yılında 2009 yılında bir gemiyle gemiyleyer aldı)"

Vera Denizcilik Ithalet ve Ihracat Ticaret Ltd (Vera Shipping Import & Export Ltd), Yasin Çil & Mustafa Dalgın- "2009 yılında bir gemiyle ilk kez AMER programına katılan VERA Denizcilik mavi flama ald"

Ya-Sa Shipping Industry & Trading SA (Ya-Sa Denizcilik Sanayi ve Ticaret), Yalçın Sabancı, M. Erbil Özkaya, & Ilhan Sabancı - "2008 yılında bir gemiyle ikinci kez AMVER programına katıldı)Ya-Sa Shipping is receiving a certificate awarded to one ship in 2008 for second year participation."

Semih Sohtorik Management & Agency Inc (Semih Sohtorik Deniz Isletmeciligi ve Agentelik AS, Emir Sohtorik & Mehmet Başoğlu - "2008 yılında bir gemiyle katılımıyla bu kez ödül alan Semih Sohtorik 15. AMVER ödülünü almış oldu."

IDC Denizcilik Sanayi ve Ticaret, Turgut Erturk & Bulent Subasi & Tansu Gokcen & Mert Olcucuoglu- "2010 yılında 1 gemiyle programa katılarak mavi flama aldı"

 

 

 

ER Denizcilik Sanayi Nakliyat ve Ticaret AS, Cihan Ergenc & Engin Ergenc

Dunya Denizcilik ve Ticaret AS, Tuncay Saygiver & Baris Ziya Kaya & Gurol Zorer- "Dünya Denicilik AMVER programına ilk olarak 2010 yılında 3 gemiyle katılım sağladı''

Horizon Gemi Isletmeciligi Sanayi ve Ticaret AS & Ahmet Taymez

 International Shipping Group & Trading Ltd, Iosif Timchenko & Alexander Timchenko & Maxim Timchenko

Vera Denizcilik Ithalet ve Ihracat Ticaret Ltd (Vera Shipping Import & Export Ltd), Yasin Çil & Mustafa Dalgın

Ya-Sa Shipping Industry & Trading SA (Ya-Sa Denizcilik Sanayi ve Ticaret)

Semih Sohtorik Management & Agency Inc (Semih Sohtorik Deniz Isletmeciligi ve Agentelik AS, Emir Sohtorik & Mehmet Başoğlu -)

 

IDC Denizcilik Sanayi ve Ticaret, Turgut Erturk & Bulent Subasi & Tansu Gokcen & Mert Olcucuoglu)

 

 

Başkonsolos Kilner, törene katılan davetlilerden Deniz Hukukçusu Aslıhan Erbaş ve Kaptan Cahit İstikbal ile birlikte. 

 

Editör: TE Bilişim