Ambarlı Limanı'nda Ölen İşçi İçin Eylem

İstanbul Ambarlı Limanı'nda pazar günü sabaha karşı meydana gelen kazada hayatını kaybeden 6 çocuk babası işçi için bugün limanda eylem vardı.

Çalışma arkadaşları ve Liman-İş Sendikası, kazanın yoğun ve güvensiz çalışma koşullarından kaynaklandığını belirtiyor. İstanbul Ambarlı Limanı'nda bulunan Kumport'ta pazar günü meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçi için bugün limanda bir basın açıklaması yapıldı. Mafi operatörlüğü yapan 6 çocuk babası Selçuk Kemer, pazar günü 02.30'da yaşanan olayda, üzerine gelen Mafi aracını fark etmeyerek altında kalmış ve hayatını kaybetmişti. 44 yaşında ve 6 çocuk babası olan Selçuk Kemer'in çalışma arkadaşları ve Liman- İş Sendikası, kazanın iş yoğunluğunun fazla olması ve güvensiz çalışma koşullarından kaynaklandığını belirterek, bugün bir protesto açıklaması yaptı.

Çok sayıda sendika ve kitle örgütünün yanı sıra bir süre önce işten çıkarıldıkları fabrikayı işgal eden ve polis müdahalesine uğrayan Greif işçileri ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in de katıldığı açıklama için Ambarlı Limanı girişinde buluşan grup, kazanın meydana geldiği yere yürümek istedi. Ancak polis ve özel güvenlik görevlileri yürüyüşe izin vermeyince bir süre gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmelerin ardından yol açılınca, işçiler sloganlarla kazanın olduğu işyerine kadar yürüdü. Burada konuşan Liman-İş Genel Sekreteri Nazım Dursun, “Kumport işçileri ölmemek için sendikalaşıyor. Patron ise işçilerin güvenliğini sağlamak yerine sendikalı olan işçilerle uğraşıyor” diyerek kazanın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Dursun’dan sonra söz alan HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel ise, hükümetin iş cinayetlerini önlemek için verdikleri yasa önerilerini gündeme almadığını hatırlattı. Yetkililerin işyerlerinde gerekli denetimleri yapmadığına dikkat çeken Tüzel, iş cinayetlerinden sadece patronların değil yönetenlerin de sorumlu olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim