Ambarlı Limanında Kaçak Sigara Operasyonu

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Ekipleri Ambarlı Limanı'nda yaptıkları operasyonda 1 Milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Ekipleri Ambarlı Limanı'nda yaptıkları operasyonda 1 Milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Kameralar tarafından da saniye saniye kaydedilen operasyonda konteynırların arka kısımlarına gizlenen kaçak sigaralar tütün dedektör köpeği Lilly sayesinde bulundu. İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Risk Analizi Şubesinin çalışmalarında gemi takip kriterinde riskli olarak değerlendirilen konteynırlarla ilgili inceleme başlattı.

Özet beyanda "Tepsi" olarak beyan edilen 4 adet konteynerin Ambarlı Mardaş Limanında bulunduğu tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri konteynerlerin yerini tespit edildi. Konteynerlerde yapılan aramada tütün dedektör köpeği Lilly'nin tepki vermesi X-Ray taraması gerçekleştirildi. Taramada konteynırların ilk 4 sırasında özet beyana göre beyan edilen tepsi cinsi eşya görüntüsü ile örtüştüğü, ancak sonraki sıralarda sigara olduğu belirlendi. Detaylı aramada her konteynerda yaklaşık 325 Bin paket olmak üzere toplamda 1 Milyon 300 bin paket kaçak sigara ile 4 konteynerde toplam 4 Bin 250 adet çay tepsisi cinsi eşya ele geçirilerek el konuldu. Ele geçirilen eşyaların gümrüklenmiş değerinin 9 Milyon 630 Bin TL olduğu belirlendi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Editör: TE Bilişim