fazla amatör balıkçı, teknelerine yer bulamamaktan dolayı mağdur edildi.
Barınakların yetersiz olması nedeni ile yer bulamayan amatör balıkçılara sahip çıkan yok. Bir kısmı Su Ürünleri Kooperatifi barınağına, 40 kadar tekne sahibi de Avcı Ramadan'daki doğal barınakta yer bulanların dışında kalanlar, ya Şakran'a, ya da Çakmaklı ve Çandarlı'ya gitmek zorunda kaldılar. 

Amatör balıkçılara barınak herkesin ortak sorunudur.

Aliağa Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği Başkanı Cantaş Şirin'le yapılan görüşmede, Amatör balıkçılara barınak bulunmadan, sorunlarına çözüm getirilmeden çıkarılmalarını etik bulmadığını, amatör balıkçıların barınak sorununun, Aliağa'daki tüm ilgili ve yetkililerin ortak sorunu olduğunu belirterek, yetkilileri yer hazırlamamakla eleştirdi.
Cantaş Şirin," Biz Petkim'den çıkartılan amatör balıkçı arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çalıştı.  İmkanlarımızı da zorlayarak küçücük yerde olabildiğince yer vermeye uğraştık. Ama malumunuz olduğu üzere daha fazla teknenin barındırılması mümkün görünmüyor." Diyerek, biraz da yetkililerin bu konuya eğilmesi gerektiğini, amatör tekneler için, ilçedeki kurum ve kuruluşların da oturup soruna çözüm bulmak için ortak akılda buluşup, barınak sorununa eğilmeleri gerektiğini vurguladı.
Aliağa amatör balıkçıların alanları daralıyor.
Amatör balıkçı teknelerinin yerleri giderek darlıyor. Pektim, liman yapacak olması nedeni ile, Limanını boşaltması üzerine Petkim Holding limanında bulunan 100'den tekne sahibi,  Aliağa da ve çevresindeki barınaklara taşınma telaşı yaşadı.
Liman başkanlığının izniyle, tekne sahipleri, Avcı Ramadan mevkiinde bulunan balıkçılar barınağına,  balıkçılar lokali yanındaki barınak ve Çakmaklı barınaklarına gönderdikleri belirtildi. Teknelerin buralara verilmesi ile birlikte barınaklarda tekneler sıkış tepiş yer duruma geldiği belirtildi.
Bu konuyla ilgili Liman Başkanı Levent Köleteli'nin düşüncelerine başvurduk. Köleteli,  Petkim'in limanının kapatılacağının 6 ay önceden tekne sahiplerine tebliğ edildiğini belirtti. Zira burasının Petkim'in kendi özel  bölgesi olduğu, ve bunun yanı sıra  yapılacak olan büyük bir Liman projenin  başlayacak olması nedeni ile boşaltmanın zorunlu olarak yapıldığı ve bununda yasal yollardan gerçekleştirildiği belirtildi.
Aliağa'daki barınakların mevcutlar kadar olduğunu belirten Liman Başkanı Köleteli, ekstra bir barınak açma alternatifi olmadığını belirterek, teknelerin yoğunluk olmayacak kadar pay edildiğini belirtti.
Köleteli, amatör tekne sahiplerine ellerinden geldiğince buradaki barınaklarda ve Çakmaklıda bulunan barınağa gönderdiklerini belirti.
Köleteli, Tek Lojmanları karşısında Filikaların da kıyıdan kaldırıldığına değinerek, "Deniz kıyısında bulunan filikalardan çevre halkından gelen şikâyetlerin arttığını, daha önceden de en az 5 kez şikayet geldi. Bu nedenle bunların 3 tanesini kıyıdan içeriye doğru demirlemesini söyledik, kalan 2 adedine de, yer bulununcaya kadar kalacaklarını, yer bulununca onların da   kaldırılacağını belirti.

 

Editör: TE Bilişim