Amatör balıkçılar Karadeniz'e akın etti 
 
Zonguldak'ta, denizlerde 1 Eylülde başlayacak yeni av sezonu öncesi çok sayıda amatör balıkçı, sandallarıyla adeta Karadeniz'i doldurdu.  
 
Kentteki kayalıkların yanı sıra sandallarıyla açıldıkları denizde oltayla balık avlayan vatandaşların, özellikle çingene palamuduna bolca rastlamaları, yeni av sezonunun bereketli geçeceği umudunu güçlendirdi.

Balıkçılardan Yakup Garip, AA muhabirine, mevsiminden önce başlayan balık avının yeni sezonun bereketli geçeceğini gösterdiğini, özellikle ''çingene palamudu'' olarak adlandırılan palamudun bolca yakalandığını söyledi.

Ağlarının ve teknelerinin onarımlarının yanı sıra diğer hazırlıklarını tamamladıklarını anlatan Garip, şunları kaydetti:

''Geçen yıl hamsi avı, balıkçıların yüzünü güldürdü. Bu sezon palamudun bolca ağlara takılacağına inanıyoruz. Amatör balıkçıların oltalarına takılan balıklar bunun habercisi gibi. Av sezonuyla birlikte Ramazan ayının balıkçılar ve halkımız için bereketli geçmesini diliyoruz. Balık çok olursa özellikle dar gelirlinin de yüzü gülecektir. Sezonun başlamasıyla ilk aylarda palamut daha sonra da bolca hamsi avlamayı ümit ediyoruz.'' (aa)

DenizHaber.Com


 

Editör: TE Bilişim