Altınova Devlet Hastanesi Protokolü İmzalandı

Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri tarafından Altınova ilçesinde yapılacak olan 10 yataklı devlet Hastanesinin protokolü imzalandı.

Protokole Yalova Valisi Dursun Ali Şahin ve Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan imza koydu.

Altınova ilçesinde Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri tarafından yaptırılacak olan 10 Yataklı Devlet Hastanesi’nin protokolü Yalova Valiliğinde imzalandı.

Protokol töreni öncesinde konuşan Yalova Valisi Dursun Ali Şahin,

“Eskiden bir semt polikliniği olan bina yapılan çalışma ile entegre devlet hastanesine dönüştürülüyor. Bu hastane tersaneciliğin hızla geliştiği bölgemize ve halkımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yine Altınova bölgesindeki toplam 44 tersane OSB kapsamına alınacak. Türkiye’nin en büyük gemi imalatı ve tersaneciliği böylece Yalova’da gerçekleşiyor olacak. Tersaneler %100 kapasite ile çalışmaya başladığında 30 ya da 40 bin kişi Yalova’da istihdam ediliyor olacak. Yalova böylece iş imkanlarının en yüksek olduğu bir il durumuna gelecek. Yine Tersaneciler sayesinde Denizcilik Meslek Lisesi de hayata geçirilecek. Bu okulumuzu da 2011 / 2012 eğitim öğretim yılında hizmete sokacağız” dedi.

Ardından 4 katlı olarak inşa edilecek ve toplamda 2 bin 752 m2 alana kurulacak olan 10 Yataklı Altınova Devlet Hastanesi’nin protokolü imzalandı. Protokole Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Altınova Kaymakamı Cemal Şahin, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ile Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Daştan imza koydu.

 

Editör: TE Bilişim