"Altın At Kış Şöleni" iptal edildi

 Dondurucu soğuklara rağmen Çıldır Gölü'nde buz kalınlığının yeterli seviyede olmaması nedeniyle "Altın At Kış Şöleni" iptal edildi

 Bu yıl dördüncüsü planlanan "Altın At Kış Şöleni"nin, Çıldır Gölü'ndeki buz kalınlığının yeterli seviyede olmaması nedeniyle iptal edildiği bildirildi. Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şölenin güvenle yapılabilmesi için Çıldır Gölü üzerinde birçok kez teknik çalışma yaptıklarını, ancak göldeki buz seviyesinin sıfırın altında 40 dereceye kadar düşmesine karşın kar birikintisi dolayısıyla istenilen seviyeye ulaşılmadığını belirtti.

Göldeki buz kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını, bunun da yeterli olmadığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti: "Gölde yaptığımız son çalışmada yaklaşık 20 santimetre buz, 40 santimetre kar tespit ettik. Çok ciddi soğuklar gördük ancak üstteki 40 santimetre kar, buzun kalınlığına katkı sunmamış, tam tersine örtü olarak görev görmüş. Buzun üzerinde bu kadar kar olmasaydı, şu an buz en az 70 santimetre olurdu. En az 70 santimetre buz olması gerekirken, şu an 20 santimetre buz var, bu da şenlikler için çok büyük bir risk olur. Dolayısıyla vatandaşımızın can güvenliği için bu yılki etkinlikleri iptal ettik." Kılıç, her şeyden önce vatandaşın can güvenliğini ve sağlığını düşündüklerini belirterek, şenliklerin iptalinin en doğru karar olduğunu söyledi.

 Atlı kızak gezileri de etkilendi

Buz kalınlığının yeterli seviyede olmaması Çıldır Gölü üzerinde yapılan atlı kızak gezilerini de etkilendi. Atlı kızakçılardanTekin Akçay, hava koşullarına rağmen ilk kez buzda istenilen seviyeyi göremediklerini belirtti. Gölün üzerinin karla kaplanması nedeniyle buz kalınlığının istenilen seviyeye çıkamadığını bunun da can güvenliğini tehdit ettiğini anlatan Akçay, "Önceki gün atım buza gömüldü. Çünkü çok fazla kar yağdı, çok fazla kar olunca da buz kalınlaşamadı. 40 derece soğuk gördük ama buza bir faydası olmadı. Çünkü kar bir örtü oldu buz için" dedi. Kızakçılardan Tuncer Aydemir de gölün ancak kıyı bölümünde gezinti yaptırabildiklerini, ortalara doğru sulu bir buzla karşılaştıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim