İ.T.Ü. DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KARİYER KULÜBÜ ALMAN HARREN & PARTNER'İ KONUK ETTİ

İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi dün Kariyer Kulübü’nün düzenlediği organizasyonda uluslararası alanda etkinlik gösteren Alman Harren & Partner şirketini ağırladı. 1989 yılında kurulmuş olan firma karada 145, denizde 1800 çalışanı bulundurmakla beraber filosunda 4.000 ile 76.000 dwt arası ağırlıklı ağır kaldıran, çok amaçlı, konteynır, tanker, dökme ve dock ship olarak çeşitli tiplerde 58 adet gemiye sahiptir. Harren & Partner adına Personel Müdürü Caspar Graf von Spee ve Tanker Filo Personel Sorumlusu Jennifer Thümler katıldı.

Kariyer Kulübü üyesi öğrenciler tarafından karşılanan firma yetkilileri fakülte öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Volkan AYDOĞDU ile birlikte ilk olarak fakülte yerleşkesinde kısa bir tanıtım turu yapıldı. Gezi esnasında fakültenin olanaklarından etkilendiğini söyleyen Sn. Spee müfredat hakkında bilgi edindi.  Almanya’da İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi seviyesinde diploma veren bir denizcilik eğitim sisteminin olmadığını belirtti. Bunun yanı sıra kendilerinin çok memnun olduğu ve öncelikle tercih ettiği çekirdekten gemi adamı olarak çalışma hayatına başlayıp, ilave kurslarla sertifikaların tamamlayan ve bu şekilde yükselerek zabit, mühendis, Kaptan ve Baş Mühendis mevkilerine terfilerin gerçekleştiği sistem üzerinde durdu. Daha sonra Kariyer Kulübü’nde kısa bir söyleşi yapılıp, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nil Güler’in katılımında konferans salonuna geçildi.

Şirket içi eğitim kursları ile uzun vadeli ve vasıflı bir ekip ruhuna önem verdiklerini belirten Sn. Spee filolarının çeşitliliklerine rağmen şirketin başarısının bu ekip çalışmasına ve eğitimlere dayandığını belirtti. Kendilerine yöneltilen sorularda öğrencilerin gemilerdeki çalışma dili olduğu için İngilizce seviyelerinin iyi düzeyde olması gerektiğini söyledi. Gemilerinde birçok ülke vatandaşının olduğu gibi Türk zabit de çalıştırdığını belirten Spee, stajyer ve zabit alımı ile ilgili şirket içi görüşmelerden ve gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra fakülte bünyesindeki Kariyer Kulübü ile iletişime geçeceklerini belirtti.

Konferans öğrencilerin alkışları ile son bulurken, şirket bünyesine stajyer ve zabit olarak katılmak isteyen İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi öğrencileri, firma yetkilileri ile Kariyer Kulübü’nde kısa bir görüşme yaptıktan sonra Harren & Partner’ı temsil eden yetkililer, öğrenciler eşliğinde okuldan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim