Alıp başını gitmek isteyen tanınmış işadamları var

Beşiktaş Group Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, iş dünyasının Türkiye’nin iyiye gitmediği noktasında birleştiğini söyledi.

İşadamı İhsan Kalkavan, yolsuzluk operasyonunun ardından hükümetin eylem ve söylemleri yüzünden iş dünyasının bezgin ve tedirgin olduğunu söyledi. Yarınların güzel olacağıyla ilgili sözler duymak istediklerini vurgulayan Kalkavan, “Ama kuvvetli sağanak, ülke topraklarını denize kaydırıyor. Bir sonraki adım çekip gitmek olacak.” dedi.

Spor dünyasında yakından tanınan ve gemicilik sektöründe faaliyet gösteren Beşiktaş Group Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, büyük yolsuzluk operasyonunun ardından oluşan eylem ve söylemlerin, iş dünyasını artık bezdirdiğini söyledi. 17 Aralık sonrası iş dünyasının tansiyonunu yoklamak için çokça ziyaretler gerçekleştirdiğini vurgulayan Kalkavan, “İş alemi büyük endişe içerisinde. Alıp başını gitmek isteyen tanınmış işadamları bile var, ki bunlar camiaya yakın da olmayan kişiler. İnsanlar 17 Aralık sonrası oluşan yöntemleri de tuhaf karşılıyor. Mesela yolsuzluk operasyonunu takip eden savcılar suçluysa hapiste olmalılardı, değillerse binlerce polis ve savcının yerini değiştirmek özellikle eş ve çocuklarına eziyet değil de nedir?” diye sordu.

Dershanelerdeki, yurtdışındaki öğretmenlere endişe içinde olmamaları tavsiyesinde bulunan işadamı Kalkavan, “Hiç kimse endişe etmesin gerçekler zamanla anlaşılır.” değerlendirmesinde bulundu. İş dünyasının Türkiye’nin iyiye gitmediği noktasında birleştiğini vurgulayan Kalkavan, “Çünkü husumet, kirli ifadeler, mesnetsiz ithamlar var. Madem doğru olmayan bir şeyler vardı, o halde belgeler, bilgiler verilmiş olsaydı soru işaretleri ortadan kalkardı. 17 Aralık’tan bu yana üç ay oldu, dolayısıyla bütün bunları dikkate alırsak sadece isnat edilen bir sürü şeyler var, ancak ‘tamam suçlu buymuş’ denilen bir şey ortaya çıkmadı.” dedi.

Gümrük Bakanlığı’nda birisi rüşvet aldı diye gümrük teşkilatının tamamını kaldırıp atmanın mantığa aykırı olduğuna değinen Kalkavan, “Bu kadar yerleri değiştirilmiş arkadaş var. Kış kıyamette başlarına geleni onlar dahi bilemiyordur.” dedi. Tüm bu mantıksız gelişmelerden dolayı Türkiye’deki işadamlarının bezgin ve tedirgin olduğunu kaydeden Kalkavan, şöyle konuştu: “Birçoğu kendine dışarıda yer arıyor, bu psikoloji ile yaşamak istemiyor. Bugün çok önemli bir işadamı bana, ‘Allah’a dua ediyorum. Keşke dondurulsam da 10 yıl sonra uyandırılsam. Bunları görmek istemiyorum.’ dedi. Bu arkadaş Hizmet’e de yakın değil. Türkiye bir kaos altında, çünkü Başbakan feryat fügan! Hangi işadamı böyle bir ortam ister? Biz, yarınların güzel olacağıyla ilgili sözler duymak istiyoruz. Ama görüyoruz ki bir erozyon var. Kuvvetli sağanak ülke topraklarını denize kaydırıyor. Bir sonraki adım çekip gitmek olacak herhalde. İş dünyasında herkes kendine göre, dışarıda iş kurmaya çalışsam diye hesap yapanlar var. O kadar güzel günlere gelmiştik ki, bu kadar vahametli boyuta istesek işi getiremezdik.”

Türkiye’de 350 milyar dolar yabancı paranın borsada, bankalarda dolaştığını, bu kaynağın ülkemizde suni rahatlama sistemi oluşturduğunu kaydeden İhsan Kalkavan, “Bu adamlar ürküyor artık.” ifadesini kullandı.

Türk okullarını kapatma fikri güneşi balçıkla sıvamak gibi

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dışarıdaki Türk okullarının kapanması yönünde açıklamalar yapmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş Group Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, “Maddi bakanlar, manevi bakanların duygularını anlayamaz. Ben iki tarafın da bakış açısını biliyorum, anlayamazlar! Güneşi balçıkla sıvamak mümkün değil, devlet baskısıyla bu okullar kapatılsa dahi, bir kasap dükkânında yine eğitirler, o fedakâr öğretmenler dönmezler. Maaşları gitmese de dönmezler, yine bir kulübe bulur, yine öğretirler. Bunları maddi bakanlar anlayamazlar, bilmiyorlar çünkü.” diye konuştu. “Burada doğrunun Allah yardımcısı.” diyen Kalkavan, Hizmet Hareketi’nin bugünlere bu samimiyetle geldiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim