'Alanya Limanı sinek avlıyor, ALİDAŞ iflasın eşiğinde'

Geçen yılın ilk 3 aylık döneminde 13 kruvaziyer gemisinin demirlediği Alanya Limanı'na, bu yılın aynı döneminde sadece 3 gemi geldiği belirtildi.

Yeni Alanya'da yer alan habere göre, kruvaziyer gemileri ile Alanya'ya gelen ziyaretçi sayısında ciddi düşüşler yaşanıyor. Geçen ylın 1 Ocak - 23 Nisan tarihleri arasında 13 kruvaziyer gemisi ağırlayan Alanya'ya, bu yıın aynı döneminde sadece 3 gemi yanaştı. 2014 yılının ilk 3 ayında hiçbir geminin yanaşmadığı Alanya Limanı'na, sadece nisan ayında 3 gemi yanaşarak 3 bin 100 yolcu getirdi.

KERİM TAÇ: MISIR VE SURİYE GERİLİMİNİN SONUCU

Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Turizm Anonim Şirketi (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, yaşanan düşüşü Suriye ve Mısır'daki gerginliğin neticesi olarak yorumladı. Taç "Doğu Akdeniz'deki istikrarsız yönetimlerin neticesinde, buralardaki turları iptal ediyorlar. Mısır ve Suriye'deki durum düzelirse, o zaman Alanya'daki durum da düzelir. Bu istikrarsızlıktan dolayı Alanya'ya gelen gemi sayısı azaldı. Doğu Akdeniz'e tur düzenleyen gemiler Mısır'a uğramak istiyorlar. Seyahat acentaları bir ülke için tur düzenlemez. Bu gemiler Mısır'a, Suriye'ye, Kıbrıs'a, sonra da Türkiye'ye uğruyor. Bu ayaklardan birisi eksik olduğu zaman turlar iptal ediliyor. İsrail gemileriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah güzel bir netice alırız" dedi.

Bazı ALİDAŞ ortakları ise, Alanya Limanı'nın sinek avlamasının nedeninin başarısız pazarlama ve satış olduğunu belirterek "ALİDAŞ iflasın eşiğinde" diyorlar.

Editör: TE Bilişim