İzmir'in Aliağa İlçesi Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, TBMM'de kabul edilen Denizdeki Tehlikeye Acil Müdahale Yasası'nın deniz emniyeti ve denetimini artıracak düzenlemeler içerdiğini söyledi.

Deniz ve çevresinin zararlı maddelerden konuıması, acil müdahale imkanı sağlanması ve doğan zararın tahsil edilmesini öngören yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yeni yasayla akaryakıt kaçakçılığı konusunda daha etkin denetim yapabileceklerini söyledi.

Deniz emniyetinin sağlanması için daha önce girişimlerde bulunan Kaymakam Bulgurlu, Aliağa ve Nemrut'ta bulunan İskelelere her ay yaklaşık Goldenbahis 500 geminin giriş çıkış yaptığını belirtti. Kaymakam Burgurlu, "Aliağa Liman Başkanlığı'nın, diğer liman başkanlıkları gibi yeterli deniz vasıtaları ve personeli mevcut değildir. Aynca son dönemlerde ülkemizin çeşitli limanlarında sintine ve slaç gibi gemi atıklarının gemilerden alınması ve geri dönüştürülmesi işlemini yapan bazı şirketler tarafından, bu görüntü altında akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı muhtemeldir. Yeni yasayla tam ve etkin denetim yapabileceğiz" dedi.

Kaymakam Bulgurlu, liman başkanlığı ya da kaymakamlığın deniz vasıtası ve personel eksiğinin ivedilikle giderilmesi gerektiğini de söyledi.

(Kaynak: DÜNYA Gazetesi, PERŞEMBE ROTASI Eki)

Editör: TE Bilişim