Aliağa Balıkçı Barınağında İyileştirme Çalışmaları

İzmir'in Aliağa İlçesinde işletmesi S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi'ne ait olan Aliağa Balıkçı Barınağı'nda iyileştirme çalışmaları yapılıyor.

Aliağa Balıkçı Barınağına, Demiryollar Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde; 80 metre uzunluğunda yeni rıhtım inşa ediliyor. İyileştirme çalışmalarını takdirle karşılayan Aliağalı balıkçılar, yapılan bu çalışma sayesinde Aliağa Balıkçı barınağının artık endüstriyel balıkçılık yapan gemileri de ev sahipliği yapabileceği belirtiyor.

Yapılan çalışmalardan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Aliağalı Balıkçıların Başkanı Kemal Yılmaz, Balıkçı Barınağındaki rıhtımın yetersiz olmasından ötürü endüstriyel balıkçılık yapan gemilerin Aliağa Balıkçı barınağına yanaşamadığını söyledi. DLH Genel Müdürlüğü'ne Kooperatif üzerinden yaptıkları müracaat neticesinde yapılan iyileştirme çalışmalarıyla bu sorunun ortadan kalkacağını açıklayan Yılmaz, "Endüstriyel balıkçı gemilerimiz de artık Aliağa balıkçı barınağına rahatlıkla yanaşabilecekler" dedi.

Maliyeti 200 Bin TL olan ve yaklaşık 20 gündür devam eden barınak iyileştirme çalışmalarının bitim aşamasına geldiğini kaydeden S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kemal Yılmaz,şöyle dedi: "Başta Ulaştırma Bakanlığımız olmak üzere yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese Aliağalı balıkçılar adına teşekkür ediyorum" İyileştirme çalışmaları sonrasında barınak sınırları içersinde modernizasyon çalışması yapacaklarını anlatan Yılmaz,

"Belediye Başkanımız sık sık ziyaretimize gelerek sorunlarımızı ve beklentilerimizi dinliyor. Sayın Belediye Başkanımız ile yaptığımız son görüşmemizde barınağımızda faaliyet gösteren balıkçılarımızın daha rahat etmeleri adına hazırladığımız projelerimizi kendisine aktardık. Olumlu karşıladı.Aliağa Belediyesi olarak balıkçılara her daim destek olmaya hazır olduğunu söyledi" diyerek, Aliağa Balıkçı barınağını örnek balıkçı barınağı haline getireceklerini söyledi.

Avcı Ramadan bölgesinde Aliağalı amatör balıkçıların güvenli bir şekilde barınmaları için Aliağa Belediyesi tarafından inşa edilen Avcı Ramadan Balıkçı Barınağı'nın mevcut barınağın yükünü hafifleteceğini sözlerine ekleyen Kemal Yılmaz, "Aliağa Belediyesi Avcı Ramadan bölgesinde ki barınma yerini iyileştirmekle son derece isabetli bir girişime imza atıyor.Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız Serkan Acar'a teşekkür ediyoruz. Orada yapılan çalışmanın mevcut barınağını olumsuz etkiyeceği yönünde yapılan yorumlar yanlıştır.Alliağa'da 2. bir balıkçı barınağının olması hiçbir suretle bizi olumsuz etkilemez. Aksine bizi rahatlatır. Zira mevcut barınağımız Aliağa'daki teknelere yeterli gelmiyor.Bu nedenle de Ulaştırma Bakanlığımıza balıkçı barınağımızın genişletilmesi konusunda da başvuruda bulunduk.Bu talebimize de olumlu yanıt alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim