İzmir Karşıyaka'da bakım yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen römorkör yan yattı. Olayda 10 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin yaralı olduğu bildirildi.

İzmir 'in Karşıyaka ilçesindeki askeri tersanede öğle saatlerinde kaza meydana geldi.  Alaybey Askeri Tersanesi'nde bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen, "TCG Değirmendere" adlı römorkör yan yattı. İlk belirlemelere göre kazada 3 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 9 kişi, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan, TSK'dan yapılan açıklamada, römorkörde bulunan bazı asker ve sivil personelin kayıp olduğu bildirildi. Kayıp kişilere ulaşabilmek için çalışmalar devam ediyor. Hafif yaralanan iki kişi taburcu edildi.Kaza, Alaybey Askerî Tersanesi'nde meydana geldi. Bir havuzda bakım yapılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait römorkör, denize indirilirken aniden su alarak yan yattı. Römorkörde bulunan asker ve iki sivil işçiye ulaşılmaya çalışıldığı kaydedildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da olayın meydana geldiği tersaneye giderek bilgi aldığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde konuyla ilgili yer alan açıklamada, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesi'nde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere römorkörü, 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda dalış esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle alabora olmuştur. Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır. Alınan ilk bilgilere göre olay anında römorkörde bulunan bazı askerî ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörünün havuzda "Dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle “alabora” olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır.

Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz.

1 ASTSUBAY, 7 ER, 2 İŞÇİ

Bu arada faciada hayatını kaybedenlerin 1’inin astsubay 7’sinin er 2’sinin ise sivil işçi olduğu bilgisi verildi.

 

Editör: TE Bilişim