Alanya'nın anahtarı İsrailli  Armatöre verildi

Antalya'nın Alanya ilçesine 15 yılda 100 bin turist getiren İsrail gemisinin sahibine kentin 'Gümüş Anahtarı' hediye edildi.

15 yıl önce denizyoluyla Alanya'ya ilk seferini başlatan İsrailli Armatör'ü için Alanya'da tören düzenlendi. Alanya Limanı'na yanaşan Royal Irıs adlı gemide düzenlenen törene Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, İsrail'li Armatör Mosche Mano, acente yetkilileri ile İsrail ve Alanyalı turizmciler katıldı. Başkan Yardımcısı Akbaş, getirdiği turistlerle Alanya'yı kalkındıran İsrailli Armatöre kentin gümüş anahtarını hediye etti. İsrail'li Armatör Mano ise Akbaş'a Alanya Limanı'na demirleyen iki geminin yağlı boya tablosunu hediye etti.

Ödül töreninin ardından konuşma yapan İsrailli Armatör Mosche Mano, İsraillilerin Alanya'ya olan hayranlığını anlattı. İlk seferlerini 15 yıl önce gerçekleştirdiklerini anlatan Mano, ilk seferin ardından İsraillilerin Alanya'yı çok sevdiğini kaydetti. Alanya'ya sefer düzenledikleri için diğer şirketlere örnek olduklarını aktaran Mano, "Bizi örnek alan birçok gemi Alanya'ya gelmeye başladı. İlk geldiğimizde liman herkese açıktı. Güvenlik şimdiki kadar sıkı değildi. İnsanlar gemilerin yanına gelerek resim çektirebiliyordu. Şimdi limana girmek o kadar kolay görünmüyor." dedi.

İsrail ve Türk halkının geçmişi arasında ortak bağlar olduğunu dile getiren İsrail'li Armatör Maro, iki ülke arasında yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Türkleri çok sevdiklerini kaydetti. Golden Irıs, Royal Irıs, The Irıs adlı gemilerin eşinin adını taşıdığının altının çizen Maro, The Jasmine adlı geminin ise kızının ismini taşıdığına işaret etti. Golden Irıs adlı geminin Alanya'ya her zaman sefer düzenlediğini belirten Maro şöyle konuştu: "Alanya ana limanımız. Bundan sonra da Alanya Limanı'na gemilerimiz sürekli gelecek. Gemilerimiz Alanya'da bayrağımızı dalgalandıracak."

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş da Alanya'ya turist getiren İsrailli armatöre teşekkür etti. Akbaş, İsarilli turistlerin Alanya için önemine dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim