İzmirli,  İstanbullu’nun merakla beklediği ‘Kanal İstanbul’dan önce Çeşme Alaçatı mevkiinde iddialı bir kanal projesiyle tanıştı.

Milliyet'in haberine göre dünyada da sayısı son derece az olan marina-kent çalışmalarını örnek alan projeyi, Alaçatı Belediyesi 2 milyon metrekareyi kapsayacak şekilde geliştirdi.

Port Alaçatı isimli projenin merkezinde 10 kilometrelik bir kanal yer alıyor. Bunun 1 kilometrelik bölümünün yapıldığı projede yer alacak konut sayısı ise 1.000. Hayatını kaybeden ünlü Fransız mimar François Spoerry imzalı projede şu ana kadar 150 konutluk Sahil ve Yamaç Evleri’nin yanı sıra iki butik otel ve bir marina yapıldı.

Projenin merkezini oluşturan kanalın yanı sıra butik otele de hayat veren Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, kanalın taşıdığı öneme değindi. Projeyi özel kılan en önemli unsurlardan biri olarak denizin doldurulması yöntemiyle değil, toprakta kanallar açılarak yapılmasını gösteren Okay, şöyle konuştu: “Toprakta kanallar açılarak, denizin kara içine alınmasını ve bu sayede 10 kilometrelik bir sahil yaratılmasını planladık.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi dile getirdiği kanal projelerini yapmanın Türkiye için artık zor bir iş olmadığını belirten Okay,  “Kanalı açmaktan çok bürokrasiyle uğraştık” diye konuştu.

10 KİLOMETRELİK SAHİL

Şu ana kadar proje dahilinde 22 bin 500 metrekarelik alan inşa ettiklerini belirten Okay, projenin en son adımı olan Antmare Butik Otel’in geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete girdiğine dikkat çekti. Otelin, Alaçatı’nın yöresel mimariden esinlenilenilerek tasarlandığının altını çizen Okay, 3 bin 750 metrekarelik alanda inşa edilen ve projeye ait marinanın girişinde yer alan otelde sekizi tek, 27’si çift kişilik olmak üzere 35 odanın yer aldığını kaydetti. Okay’ın altını çizdiği bir diğer noktada projenin konumu oldu. Okay, 18 ayda tamamlanan otelin ‘Alaçatı Sörf Merkezi’ne son derece yakın bir mesafede yer aldığını söyledi.
Okay, Alaçatı’nın planlanan golf sahaları ve termal olanaklarıyla daha da gelişeceğini belirtti.

MARİNA KENT PROJESİNİN FRANSIZLAR ARASINDAKİ DEVRİ

Port Alaçatı, dünyada da sayısı son derece az olan bir marina-kent projesi. Port Alaçatı’nın konsepti, ünlü Fransız mimar François Spoerry imzasını taşıyor. Güney Fransa’nın en ilgi çekici yerleşimlerinden biri olan Port Grimaud projesinin Alaçatı’ya uyarlaması olan projenin planlaması, Spoerry hayatını kaybetmeden önce, 1999 yılında yapıldı. Projenin master planının sorumluluğu şimdi, uzun yıllar Spoerry ile birlikte çalışan mimar Xavier Bohl’a ait.
Port Alaçatı, Alaçatı’nın günümüze kadar korunmuş otantik Alaçatı mimari öğelerinin modern bir estetik yorumla birleşmesi sonucu ortaya çıktı. Proje, Fransa’da Port Grimaud projesinin yaratıcısı François Spoerry’nin ölümünden sonra projeyi devralan Xavier Bohl’un yanısıra İzmir merkezli Ayyapı ve İstanbul merkezli Ozan Mimarlık tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştiriliyor.

BEŞ YILDIZLI KONFOR İDDİASIYLA TASARLANDI
120 metrelik yüksekliğiyle Beylikdüzü silüetinde hemen fark edilebilecek Skyport’un bir diğer özelliği de beş yıldızlı otel konforunu sunabilecek kadar iddialı olması

Gülyapı İnşaat’ın hayat verdiği Skyport Residence projesi 120 metrelik yüksekliği kadar 5 yıldızlı otel konforuyla da Beylikdüzü’nün dikkat çeken projelerinden biri olarak nitelendiriliyor.
Prof. Dr. Metin Hepgüler’in mimarı olduğu projenin bir diğer önemli özelliği son derece modern bir mimariye sahip olması. 34 kat olarak planlanan proje, ev-ofis çözümleri, alışveriş, eğlence ve spor merkezleriyle oldukça iddialı bir sosyal yaşam olanağı sunuyor.

BİR BAKIŞTA
-  Projenin adı: Skyport Residence.
-  Projenin lokasyonu: Beylikdüzü.
-  Yapan şirket: Gülyapı İnşaat.
-  Projenin mimarı: Prof. Dr. Metin Hepgüler.
-  Satış pazarlama sorumlusu: Lina Apaydın.
-  İnşaata başlama tarihi: Kasım 2007.
-  Projenin tamamlandığı tarih: Mart 2011.
-  Projenin arsa alanı: 9.500 metrekare.
-  Toplam inşaat alanı: 56.000 metrekare.
-  Ticari alanlar: 45 mağaza.
-  Sosyal donatılar: Projede 1.500 metrekarelik sosyal tesisin yanı sıra üç adet kafe ve 1 restoran bulunuyor.
-  Satılabilir alan: 27.000 metrekare.
-  Konut sayısı: 149 home ofis.
-  Konut bilgileri: Alanları 50 metrekare ile 170 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1 ve 2+1 daireler yer alıyor.
-  Projedeki binanın yüksekliği: 120 metre.
-  Proje bitiminde tahminen yaşayacak insan sayısı: 600-1.000 kişi.
 

FİYAT AVANTAJLARI
-  Projede en düşük ve en yüksek metrekare fiyatı: 2.000 dolar - 3.000 dolar.
-  Projedeki en ucuz ve en pahalı konutun fiyatı: 175.000 TL - 550.000 TL.
-  Ödeme koşulları: 12 ay vade farksız taksit imkânı sunuluyor.

ULAŞIM İMKÂNLARI
-  Projeye en yakın okullar: Tümü 1 kilometre mesafe içinde Asım Kocabıyık İlköğretim Okulu ve Anaokulu, Beykent Koleji, Okyanus Koleji, Fatih Koleji, Cahit Zarifoğlu Lisesi, Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi.
-  Projeye en yakın hastane: Medilife Hastanesi.
-  En yakın alışveriş merkezi: Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi.
-  Atatürk Havalimanı’na uzaklığı: 15 kilometre.
Anayollara uzaklığı: Proje E-5’in hemen kenarında, TEM ise 6 kilometre mesafede bulunuyor.
-  İletişim: 0212 876 76 61 / www.skyport.com.tr

PROJENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİĞİ
Beylikdüzü’nün en modern yapısı olarak nitelendirilen Skyport Residence, 5 yıldızlı otel konforu sunacak şekilde tasarlandı. Hizmet konforunun deniz manzarasıyla zenginleştirildiği projenin sosyal alanları ise oldukça iddialı. Skyport Residence’da yüzme havuzu, güneşlenme terası, fitness center, Türk hamamı, masaj salonu, sauna ve spa merkezinin de içinde olduğu pek çok donatı bulunuyor.

Editör: TE Bilişim