Akvaryum için soruşturma başlatıldı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetindeki araziye 30 yıllığına yıllık 4 milyon 500 bin lira kira bedeli karşılığında yap-işlet-devret modeli ile inşa ettirdiği Akvaryum, AVM ve otelden oluşan ‘Aqua Florya’ için İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

Bakırköy Belediyesi imar planlarına itiraz etmiş ve yürütmeyi durdurma kararı alınmasına rağmen tesisler işletmeye açılmıştı. İBB mülkiyetindeki Atatürk Deniz Köşkü ile İBB Sosyal Tesisler arasında kalan 273 bin 89 metre kare büyüklüğündeki alan 2011 yılında yılık 4 milyon 500 bin lira bedelle kiraya verilmişti.

İstanbul Akvaryum'dan açıklama:

Değerli Basın Mensubu,

Son günlerde basında yer alan ve İstanbul Akvaryum kompleksinin “kaçak olduğu” ve “kaçak kat yapıldığı” şeklinde yansıtılan ancak gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili sizleri bilgilendirmek isteriz.

İstanbul Akvaryum kompleksi; uluslararası turizm, eğlence, eğitim ve kültür kompleksi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü tarafından tüm uygulamaları onaylı ruhsat projelerine göre yapılmıştır ve 13.12.2016 tarihi itibari ile tüm yapıların iskânı alınmıştır. Bu yapılara esas tüm işletme birimlerinin işletme ruhsatları da mevcuttur. Dolayısıyla İstanbul Akvaryum kompleksi kaçak bir yapı olmadığı gibi, kompleks bünyesinde kaçak kat yapılması da söz konusu değildir. Bu hususta söz konusu haberlerin gerçekleri yansıtmadığını size ve sizler aracılığı ile kamuoyuna sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,

İstanbul Akvaryum

Editör: TE Bilişim