Akşemsettin Gemisi Seferlere Başladı

 İznik Gölü’nde Orhangazi ve İznik sahilleri arasında yolcu taşımacılığı yapacak olan Akşemsettin Gemisi ilk seferini gerçekleştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUDO tarafından işletmesi gerçekleştirilecek olan Orhangazi-İznik arasındaki Akşemsettin Gemisi'nin ilk seferini gerçekleşti. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, geminin ilk seferinde meclis üyeleri ile birlikte yolculuk etti.

İznik iskelesinde İznik Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından karşılanan geminin haftada 4 gün sefer yapacağı açıklandı. Yolcu biletlerinin Çınar Restoran’da satıldığı Akşemsettin Gemisi ilk seferini sabah 10.00’da başlarken, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Meclis üyeleri ve bazı Orhangazili vatandaşların yolculuk ettiği ilk sefer yaklaşık 40 dakika sürdü. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve meclis üyelerinin içinde olduğu Akşemsettin gemisi İznik’te yeni yapılan iskeleye yanaştığında ise burada İznik Belediye Başkanı Osman Sargın karşıladı.

Belediye Başkanı Çağlayan İznik’teki iskelenin de yapılması ile seferlerin başlatıldığını hatırlatarak, tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını diledi. Büyükşehir Belediye başkanı Recep Altepe’ye de teşekkür eden Neşet Çağlayan, "İznik gölünün makus talihi bizim dönemimizle birlikte artık değişecek. Göl hak ettiği değere kavuşacak, bundan tüm halkımız da istifade etmiş olacak" diye konuştu. Akşemsettin Gemisi ilk etapta haftada 4 gün karşılıklı sefer yapacak. 

Buna göre Orhangazi’den İznik istikametine doğru Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri sabah 10.00 ve 17.00’de, İznik’ten Orhangazi’ye ise 12.00 ve 18.00’da seferler düzenlenecek.

Ayrıca Pazar günleri ise Orhangazi’den İznik istikametine doğru saat 12.00’de, İznik’ten Orhangazi’ye ise saat 18.00’de tek sefer düzenlenecek.

Gemi seferleri için Orhangazi’de bilet satış noktası Çınar Restoran’dan, İznik’te ise Yeşil İznik Aile Çay Bahçesinden yapılacak.

Editör: TE Bilişim