İnsani yardım amaçlı sivil toplum kuruluşu Sea-Watch'a ait Sea-Watch-3 isimli geminin Orta Akdeniz'de Libya ile İtalya arasındaki sularda Avrupa'ya ulaşmak için çıktıkları yolculukta ölümle burun buruna kalan yüzlerce göçmeni kurtardığı açıklandı.  Almanya merkezli sivil toplum kuruluşu, Sea-Watch 3 gemisinin Pazar ve Pazartesi günleri yapılan operasyonlarda toplam 412 kişinin gemiye alınarak kurtarıldığını açıkladı.

Onlarca göçmen denize düştü!

Yapılan açıklamaya göre 412 göçmenin hayatı yedi farklı kurtarma operasyonuyla kurtarıldı. Diğer yandan operasyonlardan birinde, göçmenler kurtarma botuna aktarılırken bir lastik botun havasının inmeye başladığı ve birçok göçmenin denize düştüğü bildirildi. Ancak STK tüm kazazedelerin Sea-Watch 3'e güvenli bir şekilde alındığını bildirdi.

Gemi Pozzallo kentine yanaştı!

Sea-Watch International, gemisinin güney İtalya'daki Pozzallo limanına yanaşmasına izin verileceğini Twitter'da; "Günlerce bekledikten sonra İtalyan makamları Pozzallo'yu iniş limanı olarak belirledi." ifadeleriyle duyurmuştu.

Sea-Watch 3'ün İtalya'nın Pozzallo kentine yanaştığı bölgeden gelen son detaylar arasında.

Akdeniz geçişinde  1.361 kişi öldü!
Her yıl on binlerce göçmen, Libya ve Tunus'tan İtalya veya Malta'ya tehlikeli deniz geçişi yapmaya çalışıyor. BM göç ajansı IOM'ye göre 2021'de şimdiye kadar en az 120.000 kişi akdenizi geçmeye çalıştı. 51.000'e yakın kişi yakalandı ve geri gönderildi. Orta Akdeniz'i geçmeye çalışırken en az 1.361 kişi öldüğü belirenirken uzmanlar gerçek sayının çok daha yüksek olduğuna inanıyor.

Editör: TE Bilişim