18 Mart Perşembe günü meydana gelen olayda Libya açıklarında mültecileri taşıyan geminin batması sonucu yaklaşık 60 kadar göçmenin denizde kaybolduğu ve muhtemelen hayatını kaybettiği bildirildi.

Akdeniz'de yaşanan mülteci krizlerinde arama kurtarma operasyonlarını desteklemek, ilgili birimlere ulaşmak ve kurtarılan göçmenlerin sorunlarını çözmek amacıyla hareket eden  Alarm Phone isimli sivil toplum örgütünün yayınladığı rapora göre geçtiğimiz Perşembe günü Akdeniz'de arızalandıktan sonra batan ahşap gemide olay anında 100'den fazla kişi vardı. Alman haber ajansı KNA'nın bildirdiğine göre gemi, Libya kıyılarından dokuz deniz mili açıkta battı.

Libyalı yetkililer 45 kişi kurtardı, kayıp sayısından bahsetmedi!

Libya açıklarında geminin motorunda yangın çıkmasının ardından 60 kadar mültecinin kaybolduğu açıklandı. Libya sahil güvenliğin tekneden 45 göçmeni kurtardığı belirtilirken, ekiplerin olay yerine ulaştıklarında beş kişinin de cansız bedenini buldukları açıklandı. 

Alarm Phone, Libyalı yetkililerin ölü sayısını bildirmediğini iddia etse de, kurtulan kazazedelerin Alarm Phone'a, hayatta kalanlardan daha fazla ölü olduğunu söylediği açıklandı. 60 kişinin hala kayıp olduğu ve ölü kabul edildikleri iddia ediliyor. Alarm Phone, bu kayıp kişilerin ve ölümlerin rapor edilmemesi durumundan rahatsızlık duyduğunu ve "sessizliği bozmak" istediğini açıkladı. Bir araya toplanan tanık ifadelerinden yola çıkan STK, mültecilerin tanıdıkları kayıp kişiler ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için İtalyan yetkililerle iletişime geçmeye çalıştıklarını ancak herhangi bir yanıt almadıklarını iddia etti.

Editör: TE Bilişim