AKBÜK’TE DÜZENLENEN BALIK ŞÖLENİNDE ÜÇ TON BALIK TÜKETİLDİ

Aydın’ın Didim ilçesi Akbük mahallesinde, Didim Belediyesi ve Akbük Su Ürünleri Kooperatifinin katkılarıyla, turizm haftası kapsamında düzenlenen balık festivaline halk yoğun ilgi gösterdi.

Kooperatif Başkanı Celalettin Erol, “Türk insanının denizlerinden yeterince faydalanamadığını ve bunun da çok büyük ekonomik kayıplara neden olduğunu belirterek denizlerimize gereken önemin verilmesinin zamanını geldiğini söyledi.

Deniz yük ve yolcu taşımacılığında Dünya sıralamasında çok gerilerde olduğumuzu hatırlatan Erol, denizcilik sektörünün her dalında diğer ülkelerle rekabet edebilmemiz için bilgi ve teknoloji konusunda yeterli birikimlere sahip olmamız gerektiğini önemle vurguladı” Başkan Erol “Avrupa ülkelerinde yıllık balık tüketiminin kişi başına 16-18 kilo civarında olduğunu belirtti ve ülkemizde bu rakamın 6-8 kilo kadar olmasını Türk halkının denizlerden uzak durduğunun bir göstergesi olarak algılanması gerektiğini"belirtti.

Balık şölenine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim ilçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Didim CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP Aydın milletvekili adayı Hüseyin Yıldız, DİTAB Başkanı Sevinç Karakaş, Belediye meclis üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akbük Su Ürünleri Kooperatifince temin edilen üç ton balık mangallarda pişirilerek ekmek arasında yeşilliklerle birlikte servis edildi. Didim Kaymakamı İskender Yönden festival başlamadan önce Akbük Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Celalettin Erol ve diğer yetkililerle birlikte balıkçı limanını gezerek sorunları dinledi ve limanın işletme hakkının kooperatife verilmesi konusunda çok hassas davrandıklarını belirterek yapılması gereken her şey için göreve hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Didim Belediyesi Başkanı A. Deniz Atabay “ Turizm haftası kapsamında gerçekleştirilen balık şöleninin her yıl tekrar edeceğini söyleyerek bunun geleneksel bir konuma getireceklerini sözlerine ekledi”

Kapt.Ş.Ünal Benlialper/Denizhaber/İzmir

Editör: TE Bilişim