DÜŞEN AİR FRANCE UÇAĞI: 17 CESET BULUNDU

RECIFE - Brezilya ordusu, Atlas Okyanusu'nda düşen Fransız Havayolları Air France'a ait Airbus tipi yolcu uçağını arama çalışmalarının yapıldığı bölgede 17 ceset bulunduğunu bildirdi.

Bölgede araştırmaların botlarla yapıldığını belirten Brezilya Hava Kuvvetleri'nden Albay Henry Munhoz, bulunan cesetlerden 4'ünün erkek, 4'ünün kadın olduğunu, diğerlerinin cinsiyetinin ise henüz belirlenemediğini söyledi.

Munhoz, 228 yolcusuyla düşen uçağın bazı parçalarının da bulunduğunu kaydetti. 

Fransa'nın uçağın karakutusunu bulmak amacıyla gönderdiği nükleer denizaltının ise bölgeye çarşamba günü ulaşması bekleniyor.

Uçağın hız göstergelerinin doğru çalışmamasının düşme nedeni olabileceği yönündeki haberlerle ilgili olarak Air France yetkilileri yorumda bulunmazken, Fransa Uçak Kazaları Ajansı (BEA) 'pitot tüpleri'' olarak da bilinen hız göstergelerinin kazaya neden olabileceğini söylemek için henüz erken olduğunu bildirdi.

BEA yetkilisi, düşen A330'un hızla ilgili olanı da dahil olmak üzere 4 dakikada 24 hata mesajı gönderdiğini, benzeri durumun daha önce de meydana geldiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim