Ailesi Şikayetini Geri Çekti

Sirkeci'de feribota binmek üzereyken denize düşen otomobilde anneannesi ile birlikte can veren 5 yaşındaki Ece Su Y.'nin ailesinden şok karar.

İDO personeli sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçen aile, 1 milyon 132 bin liralık tazminat davasından da feragat etti .Sirkeci'de kapakları kapanmadan hareket eden feribottan denize düşen otomobilde boğularak can veren 5 yaşındaki kızı Ece Su Y.'nin ailesi, İDO personeline yönelik şikayetlerini geri aldı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık kaptan Erkan Atalay İm ile avukatları katıldı. Diğer sanıklar çımacı Levent Dönmez, usta gemici Özay Yaşar ile müşteki aile ve avukatı duruşmaya gelmedi. Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, müşteki Yılmaz ailesinin şikayetinden vazgeçtiklerine ve davadan feragat ettiklerine ilişkin bir dilekçeyi celse arasında mahkemeye sunduklarını belirtti.

Avukat  şikayeti geri çekme nedenini şöyle açıkladı"Müvekkillerim, hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına inanmakta olup, yaşadıkları bu vahim olayı psikolojik açıdan halen atlatmaya çalışmaktadırlar. Her duruşmada ve basına yansıyan her haberde aile aynı acıyı yeniden yaşamakta ve hayatları yeniden altüst olmaktadır."

DOSYA BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLECEK

Duruşmada tanık olarak dinlenen feribot görevlisi Muhammet Bayraktar, 'Bütün araçlar yüklendikten sonra kapak üzerinde araç olmadığını gördüm ve makineleri kontrol etmek için yerime geçtim. Bu sırada geminin hareket ettiğini farkettim. O sırada kaptanın önündeki araçların yüklendiği alanı gösteren ekrana baktığımda kapak üzerinden bir aracın denize düştüğü anı gördüm' dedi. Tanık, yüklemenin tamamlandığı ve hareket etmeye hazır olunduğuna ilişkin 'NETA' diye tabir edilen siren sesini duymadığını söyledi. Mahkeme heyeti, dosyanın rapor hazırlanması için bilirkişiye gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

TAZMİNAT DA TALEP ETMİYORLAR

Bu arada, Sirkeci'deki araba vapuru faciasıyla ilgili ikinci gelişme de tazminat davasında yaşandı. Ebru Güleren Y., Aydın Y., Mine Dalkılıç ve Emre Güleren, geçtiğimiz hafta İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türk P ve I Sigorta A.Ş. ve geminin kaptanı Erkan Atalay İm hakkında geçen hafta açtıkları 1 milyon 132 bin liralık tazminat davasından da feragat etti. Anneannesiyle birlikte can vermişti Sirkeci'de 15 Mart'ta 'Sadabat' isimli arabalı vapura son araç olarak binen Ebru Güleren Y.'nin kullandığı otomobil, kapak üzerinden denize düşmüştü. Kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen faciada 5 yaşındaki Ece Su Y. boğularak can verirken, 6 gün yoğun bakımda kalan 65 yaşındaki anneannesi Şaziye Güleren de yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Facianın ardından hazırlanan iddianamede, gemi kaptanı Erkan Atalay İm, çımacı Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar'ın, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Editör: TE Bilişim