17 yolcu yaralandı.Yolcular panik aını anlattı

Marmara Denizi'nde patlak veren fırtına nedeniyle Avşa adası - Yenikapı seferini yapan İDO'ya ait feribot, fırtınanın yol açtığı dalgalarla boğuştu. Feribottaki yolcular devasa panik yaşarken bazı yolcular ise fenalık geçirdi.

DENİZ ORTASINDA "BATIYORUZ" PANİĞİ

Yaklaşık 400 yolcusu bulunan Avşa adası - Yenikapı seferini yapan İDO'ya ait Hezarfen Ahmet Çelebi isimli feribot 17.30'da adadan ayrıldı. Feribot, 20.30'da İstanbul'a yaklaştığı sırada fırtınanın yol açtığı dalgalarla boğuştu. Bu sırada feribotun yolcuları arasında ağırbaşlı panik yaşandı. Yolculardan bazıları fenalık geçirdi, bazı yolcuların sıhhat durumları bozuldu, aralarında kusanlar oldu. Panik yaşayan yolcular can yeleklerini giydi. Bu sırada feribotta fırtına nedeniyle Büyükçekmece'ye yönlendirileceği anonsu yapıldı. Fırtınanın etkisini kaybetmesiyle birlikte Feribot yeniden Yenikapı'ya doğru yönlendirildiç Yenikapı'ya yanaşan feribottan inen yolculardan bazıları olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atlamadığı görüldü.

"AİLEMİ ARADIM HELALLİK İSTEDİM"

Yolculardan Hikmet Demirdöven şunları dedi. " Adeta ölümle dans ettik . Bindiğimden beri daimi salavat getirdim. Resmen ölümden döndüm. Ailemi aradım ailemden helallik bile aldım. İnsanlar kriz geçirdi. İçerde kusanlar oldu bayılanlar oldu, kriz geçirenler oldu. Aranızda hekim mevcut mı diye soruyorlardı. Ama feribotta hekim yoktur. Böyle bir sorumsuzluk yok. " diye söyledi.

"ÇOCUĞUM İÇİN ÇOK KORKTUM"

Ebru Özkalaycı ise şunları dedi. " Bayağı uzun bir süre feribotta kaldık. Dua ettik. Çocuk da genelde uyudu ve kustu. Ama biz onlar için fazla korktuk. En azından sağ sağlim geldik' diye söyledi.

"FERİBOT DEVRİLECEK SANDIM"

Ağlayarak yaşananları anlatan bir yolcu ise " Feribot devrilecek diye fazla korktuk. Çok sallandık, feribotun altı vurdu, üstü vurdu. Çok korktuk' diye söyledi. Başka bir yolcu ise " Feribotta sıhhat ekibi yoktu. Bildiğin çocuklarla ölümden döndük. Bayılanlar, kusanlar oldu. Bu hadise anlatılmaz yaşanır" diye söyledi.

DALGALAR NEDENİYLE FERİBOTUN CAMI PATLADI

BURSA Büyükşehir Belediyesine Mudanya-Kabataş seferini yapan Emir Sultan isimli feribotun, Bozburun yakınlarında menfi hava koşulları nedeniyle camı patladı. Yaşanan hadise üzerine feribotta bulunan yolcular panik yaptı.

17 KİŞİ YARALANDI

Mudanya'dan akşam saat 18.45'te İstanbul Kabataş'a gitmek için devinim eden BUDO'ya ait Emir Sultan isimli feribotta camların kırılması ve yolcuların yere düşmesi sonucu 17 şahıs muhtelif yerlerinden yaralandı. Hastanede tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. Yolcular arasında bulunan, eşi ve bebeğiyle yolculuk yapan Yılmaz Yeşilırmak denizde yaşanan paniği şöyle anlattı: "Gemi, deniz otobüsü tamamen doluydu. Mudanya'dan ayrıldıktan bir süre sonra deniz otobüsü dalgalar nedeniyle güç anlar yaşadı. Bu sırada bir fazla yolcu kusmaya başladı. Büyük bir dalga deniz otobüsünün ön camını kırdı. Bazı kapılar açılırken, yolcular açılan kapıları zorlanarak kapattı. Bu sırada feribotun içine deniz suyu doldu. Düşme sonucu birçok yolcu yaralandı. Deniz otobüsü arka dönerken ben 112'ye haber verip ambulans istedim. Kaptanın o kadar dalgaya karşın ısrarla yolculuk yapması düşündürücü."

Editör: TE Bilişim