KURT: ‘AIG ÖZEL YAT POLİÇESİ’ TEKNELERE GÜVENLİ BİR LİMAN OLDU

‘Özel Yat Poliçesi’nin birinci yılını doldurduğunu belirten AIG Sigorta Bireysel Sigortalar Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Kurt, “Mavi yaşamda konfor kadar güven ve huzurun da değerini bilen tekne sahipleri, olası kötü senaryolardan uzak kalmanın çözümünü AIG’de buldu” dedi.

AIG Sigorta Bireysel Sigortalar Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Kurt, fırtına, yangın, çarpışma, hırsızlık veya üçüncü şahıslara verilecek zararların her an, her yerde, her koşulda başa gelebilecek tatsız durumlar olduğunu, ancak işin renginin denizde daha da ürkütücü bir boyuta kavuştuğunu kaydetti. “Tüm bunlar ‘denizin şakası yok’ sözünü akıllara getiriyor” diyen Kurt, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamanın tadını muhakkak en çok tekne sahiplerinin çıkardığını ancak teknelerin denizde de marinada da özel bir koruma istediğini ifade etti.

ÖZEL YAT POLİÇESİ 1 YAŞINDA

AIG Sigorta’nın geçtiğimiz yılın Haziran ayında pazara sunduğu, ‘Özel Yat Poliçesi’nin birinci yılını doldurduğunu belirten Kurt, şunları söyledi: “Mavi yaşamda konfor kadar güven ve huzurun da değerini bilen tekne sahipleri, olası kötü senaryolardan olabildiğince uzak kalmanın çözümünü AIG’de buldu. Aslında sigortacılık denizde başlamıştır. Dolayısıyla bugün daha farklı bir konumda olması gerekirdi. Ancak yine de ivme kazandığını söylemek mümkün. Tıpkı evimizde olduğu gibi yatlarda da karşılaşılabilecek tüm riskleri hesaplayarak, tatsızlıklara gereken önlemleri alarak yaşamak için de işin uzmanına başvurmak gerekiyor. Ülkemizde denizcilik ve yatçılık her geçen yıl büyüyüp rağbet görüyor. Tarihimizdeki müthiş denizcilik geçmişine bakıldığında bu çok sevindirici. Biz de üzerimize düşeni, en iyi bildiğimiz işi yapmaya gayret ederek yatlar için bu özel poliçeyi tasarladık.”

‘Özel Yat Poliçesi’ hakkında bilgi veren Kurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pazara sürekli farklı ve yaratıcı ürünler sunan AIG Sigorta, birçok teminatı bir arada bulunduran bu poliçeyle, teknede karşılaşılabilecek tüm risklerle beraber tekne bedelinin iki katına kadar 3. şahıs sorumluluk teminatı ve 15 yaşa kadar olan teknelere otomatik olarak makina kırılması teminatını da sunuyor.”

Yatçılık pazarında sigortalılık oranına dair bilgi veren Burak Kurt, “Bireysel kullanıma yönelik tekneler için penetrasyon oranı sektöre paralel olarak yaklaşık yüzde 15 civarında. Bu oranın zaman içinde artmasını bekliyoruz. Ayrıca marina dışında tutulan tekneler için de güvenli bir limanda tutulması koşuluyla teminat veriyoruz” dedi.

ÖZEL YAT POLİÇESİ’NİN TEMİNATLARI:

  • Enstitü Yat Klozları I.C.C. 1.11.85
  • Fırtına
  • Hırsızlık
  • Çarpışma
  • Yangın
  • Korsanlık
  • Makina Kırılması
  • Ferdi Kaza
  • Kişisel Eşyalar
  • Harp ve Grev Teminatı
  • Teknenin karayolu ve demiryolu ile taşınması esnasında oluşacak zararlar
Editör: TE Bilişim